Je gebruikt een verouderde browser.

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Inzamelbakken voor textiel bij grotere locaties tanteLouise

Vanaf deze week komen er groene inzamelbakken voor textiel in een aantal grote locaties van tanteLouise te staan, in het kader van het project ReShare van het Leger des Heils. Iedereen - bewoners, mantelzorgers, medewerkers, bezoekers – kan gebruikte kleding, schoenen en ander textiel hierin deponeren. Zo krijgt het een tweede leven.

Eerste bak

Johan Stoel, accountmanager bij het Leger des Heils (link op de foto), kwam dinsdag 23 april langs om samen met adviseur duurzaamheid Annette Ullings en coördinator facilitair Frank de Kock de eerste bak in de Jacqueline te plaatsen.  

Locaties

De bakken vind je binnenkort ook in Moermont, Hof van Nassau, Mariahove, Stuijvenburgh, Het Nieuwe ABG en Hoogerwaard. De bakken werken hetzelfde als de openbare kledingbakken van de gemeente. Biedt textiel schoon en droog aan in een gesloten zak. Op het plaatje hieronder zie je wat wel en niet in de bak mag. 

Wat gebeurt er met het textiel?

Het Leger des Heils haalt het textiel op en geeft het een nieuwe bestemming (nog draagbare kleding wordt in de winkel van het Leger des Heils verkocht, en ander textiel wordt gebruikt voor noodhulp of gerecycled). 

Week van het tweedehands textiel 

Wist je dat het deze week de week van het tweedehands textiel is? De textielindustrie is een van de meest vervuilende industrieën ter wereld. Door inzamelbakken voor textiel in haar locaties te plaatsen, draagt tanteLouise haar steentje bij aan het hergebruik.

Wat mag in de container?