Je gebruikt een verouderde browser.

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Nieuwbouw Hoogerheide in najaar 2023 klaar

De bouw van onze nieuwe locatie in de Raadhuisstraat in Hoogerheide is (al een tijdje) van start! TanteLouise kan het verpleeghuis naar verwachting na de zomer van 2023 in gebruik nemen. Hoe staat het ervoor?

Voortgang

Zoals je misschien in BN DeStem hebt gelezen, ging de Raad van State eind 2021 akkoord met het bestemmingsplan. Bouwgroep de Nijs-Soffers is dit jaar begonnen met de parkeerkelder en de fundering. Bewoners, mantelzorgers, medewerkers en vrijwilligers van Heideduin, De Beukenhof en Mariahove zijn de afgelopen dagen met een nieuwsbrief op de hoogte gebracht van de voortgang.

138 plaatsen

Het nieuwe verpleeghuis heeft in totaal 138 verpleeghuisplaatsen voor mensen met dementie en somatische aandoeningen. Er komt ook een afdeling voor mensen met de ziekte van Parkinson.

Wanneer is het klaar?

De bouw gaat zoals het er nu uitziet, zo’n 16 maanden duren. TanteLouise kan het gebouw naar verwachting na de zomer van 2023 in gebruik nemen. Over anderhalf jaar dus. Tot die tijd staan we natuurlijk niet stil. Er wordt hard gewerkt aan bijvoorbeeld onze visie op de zorg en de inrichting van het gebouw en de binnentuin. In het filmpje hieronder zie je de bouwlocatie en vertelt het locatiemanagement - Paula Vorstenbosch en Eva Straten - over de plannen.

Paula en Eva over de nieuwe locatie

Wie komt waar te wonen en te werken?

Op dit moment zijn we alle informatie aan het verzamelen om zorgvuldig te kunnen bepalen, welke bewoners naar welke locatie verhuiszen of er juist blijven wonen. De cliëntenraden van tanteLouise worden nauw betrokken bij dit proces. Met medewerkers en vrijwilligers van Heideduin, Mariahove en De Beukenhof worden de komende tijd belangstellingsgesprekken gevoerd om hun wensen te inventariseren.

Op de hoogte

We kunnen ons voorstellen dat het spannende ontwikkelingen zijn voor alle betrokkenen, zeker voor bewoners en hun naasten. We houden iedereen op de hoogte en organiseren later dit jaar bijeenkomsten voor de drie locaties in de gemeente Woensdrecht.

Prijsvraag naam

Weet jij nu al een leuke naam voor de nieuwe locatie? Stuur een mailtje naar nieuwbouwraadhuisstraat@tantelouise.nl! Dan noteren wij jouw optie. Als jouw naam het wordt, dan win je natuurlijk een toffe prijs. Het duurt nog wel even voor de naam gekozen wordt, dus heb je nog een briljante inval? Mail gerust nog een keer.

Zo komt het gebouw eruit te zien