Je gebruikt een verouderde browser.

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Rina is al 45 jaar vrijwilliger bij tante

Vrijwilliger Rina Franken-Hopmans moest even twee keer kijken, toen ze aankwam lopen bij haar eigen verrassingsfeestje. Pas toen ze haar familieleden herkende, realiseerde ze zich dat het feestje speciaal voor haar was. Rina is namelijk al 45 jaar bij tante als vrijwilliger. En dat doet ze, op haar 82ste, nog vol overgave.

“Zo’n bijzondere mijlpaal willen we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan,” zei Rina’s dochter en dus regelde ze samen met de teamleider en coördinator vrijwilligerswerk, stiekem een verrassingsfeestje voor haar moeder. Rina voelde geen nattigheid, hoewel deze dinsdag toch iets anders liep dan anders. Met een zogenaamd overleg en andere smoesjes, hielden ze haar zo lang mogelijk bezig, om vervolgens nietsvermoedend op haar eigen feestje te belanden. Collega’s, oud-collega’s, vrienden, familie en bewoners stonden klaar om haar te feliciteren. “Ik ben zo verrast. Dit zijn allemaal vrienden en vriendinnen van mij. Ik had dit helemaal niet verwacht,” zegt Rina nog een beetje beduusd van wat haar zojuist is overkomen.

Een groot hart

Elke dinsdag en zaterdag staat ze paraat op de NAH-woning van Moermont. “Ik ga naar mijn werk”, zo ziet ze dat echt, zegt haar dochter. En ook haar collega’s beamen dat, want in de toespraak die ze voor Rina hebben voorbereid noemen ze haar een echte collega. “Rina gaat altijd mee naar teamuitjes. Ze is loyaal en je kunt echt op haar rekenen. Weer of geen weer, Rina is er altijd.” Ook teamleider Petra, Bolier heeft mooie voorden voor Rina: “Ze heeft een groot hart, vooral haar band met de cliënten is erg bijzonder.”

Generatie op generatie

En dat zorghart is met de paplepel ingegeven bij Rina’s kant van de familie. Haar overgroot- en moeder werkten bij Rode kruis en zelf begon ze dus 45 jaar geleden al in het oude ABG.  Daar mocht ze toen als vrijwilliger nog echt veel zorgtaken doen zoals wassen, verschonen en zelfs stoma’s verwisselen. “Onvoorstelbaar, dat mocht toen nog gewoon”. En Rina’s dochter, kleinzoon en haar nichtje nemen de zorg voor hulpbehoevenden net zo serieus in hun eigen dagelijks werk. Mooi om te zien hoe de passie voor de zorg, generatie op generatie wordt doorgegeven. Moermont hoopt in ieder geval nog lang van Rina’s aanwezigheid te kunnen genieten. Aan stoppen denkt ze voorlopig nog niet. “Nee hoor, dat doe ik pas als het echt niet meer gaat.”

 

Bedankt Rina, en nog veel mooie jaren in goede gezondheid toegewenst!