Je gebruikt een verouderde browser.

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

TanteLouise is Zorgvernieuwer 2021

Hoera! TanteLouise is met de opschaling van de Wolk heupairbag winnaar van de Challenge Verpleeghuizen van de Toekomst 2021. Dat betekent dat we ons 'Zorgvernieuwer 2021' mogen nomen.

anteLouise won in de categorie 'opschaling', door de manier waarop we de Wolk heupairbag bij tanteLouise en binnen Anders Werken in de Zorg toepassen. 'Er is niet alleen gekeken naar interne opschaling. De organisatie nam ook het voortouw voor landelijke kennisdeling', luidde het juryrapport. De andere winnaar is Zorggroep Sint Maarten met de implementatie van de smart glasses, een slimme bril waarmee zorgprofessionals op afstand met elkaar kunnen meekijken.

Minder heupfracturen
De jury prees tanteLouise onder meer doordat niet de techniek, maar het welbevinden van de cliƫnt voorop staat bij de Wolk heupairbag. 'Samen met de leverancier is ruim de tijd genomen om de Wolk te ontwikkelen tot een veilige, niet stigmatiserende en zo comfortabel mogelijke technologie.'

De heupairbag draag je (nauwelijks zichtbaar) onder je kleding. Hij blaast zichzelf razendsnel op bij een val. De heupairbag zorgde binnen Anders Werken voor 80 procent minder heupfracturen. Dat bespaart veel pijn en persoonlijk leed voor bewoners en hun naasten. De Wolk zorgt voor meer bewegingsvrijheid bij bewoners en meer rust en vertrouwen bij de medewerkers. En het bespaart een hoop zorgkosten.

Trots
'Ik ben ontzettend blij en trots op onze fysiotherapeuten en andere zorgmedewerkers die dit mogelijk hebben gemaakt', zei innovatieadviseur Daan de Viet tijdens de prijsuitreiking.

De challenge is een initiatief van het ministerie van VWS. Wil je meer weten?

Zorgvernieuwer 2021 met Wolk Heupairbag