Je gebruikt een verouderde browser.

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

TanteLouise kiest voor tweehoofdige raad van bestuur

TanteLouise kiest voor een tweehoofdige raad van bestuur na het vertrek van bestuursvoorzitter Conny Helder. Dit heeft de raad van toezicht van de West-Brabantse zorgorganisatie besloten. De raad van bestuur bestaat per 1 juni 2022 formeel uit Jan-Kees van Wijnen en Ingeborg Roks.

Vertrouwen

"Na een zorgvuldig afwegingstraject kiezen we ervoor om door te gaan met een tweehoofdig bestuur, waarbij we het vertrouwen uitspreken in de zittende leden Jan-Kees van Wijnen en Ingeborg Roks", zegt RvT-voorzitter Miranda de Vries.

Bestuurskracht

Twee jaar geleden koos tanteLouise voor uitbreiding van een eenhoofdig naar een meerhoofdig bestuur. Vergroting van de bestuurskracht was gewenst, zelfs noodzakelijk, gezien de schaalgrootte van de organisatie, de verdergaande verzwaring en complexiteit van de ouderenzorg en het hoge ambitieniveau. Ook de ontwikkeling van innovatieve zorgtechnologie, diverse grootschalige vastgoedprojecten en de uitrol van nieuwe zorgconcepten vragen veel van organisatie en bestuur.

Besluit

Meteen na het vertrek van Conny Helder meldde de raad van toezicht dat het de tijd zou nemen om te onderzoeken wat voor tanteLouise onder de huidige omstandigheden de beste invulling van de raad van bestuur is. Op basis van een uitvoerige analyse en met instemming van het managementteam, de Ondernemingsraad en de Centrale Cliëntenraad heeft de raad van toezicht besloten tot een collegiaal tweehoofdige RvB.

Taakverdeling

Jan-Kees van Wijnen heeft daarbinnen zorg en behandeling als belangrijkste taakgebieden, Ingeborg Roks richt zich op de algemene bedrijfsvoering en vastgoed. De bestuurswijziging is per 1 juni 2022 formeel van kracht.