Je gebruikt een verouderde browser.

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Update over Samen aan Z & deelnemers gezocht!

Vlak voor de zomer is Samen aan Z gestart. Een samenwerking tussen Nederlandse en Vlaamse organisaties om samen met zorgprofessionals een oplossing te vinden voor het personeelstekort in de zorg- en welzijnssector. Care2Adapt, een programma waar we eerder ook aan mee hebben gedaan, kreeg onder de vlag van Samen aan Z dit najaar al een vervolg. De rest van de programma’s starten in 2024. (Daar zoeken we overigens nog deelnemers voor!) Afgelopen maandag kwam de stuurgroep van het project Samen aan Z bijeen. Deze keer mocht tanteLouise ze ontvangen op tante’s Zorglab. Tijd voor een update!

Op 11 december kwam de stuurgroep van Samen aan Z bijeen in tante’s Zorglab. In de ochtend werd de voortgang van de verschillende projectonderdelen besproken. Zo is Care2Adapt goed van start gegaan met 25 deelnemers uit verschillende sectoren. Voor de andere interventies zijn we druk bezig met de werving. Hierbij constateerden we dat het belangrijk is om goed rekening te houden met de verschillen tussen Nederland en Vlaanderen qua communicatie en de passende kanalen. 

Na een lekkere lunch stond het lerend netwerk in de middag centraal. Er wordt een platform en dashboard ontwikkeld. Het eerste concept daarvan hebben we samen bekeken en ons de vraag gesteld wat we de verschillende doelgroepen willen laten zien. Twee zorgorganisaties, die als klankbord dienen, Naast tanteLouise is ook Zorggroep Orion deelnemer met een klankbord-functie. Beide zorgorganisaties gaven een inkijkje in de ouderenzorg aan Nederlandse en Vlaamse zijde. Tot slot werd ook het eerste half jaar geëvalueerd: Welk goed nieuws, maar ook welk slecht nieuws hebben we te melden. En vooral hoe kunnen we zorgen dat het ‘slechte nieuws’ verbeterd kan worden. Al met al weer een goede dag waarin veel uitgewisseld is en we met vertrouwen het nieuwe jaar in gaan.

Nederlandse deelnemers gezocht!

Voor onderstaande trajecten is Samen aan Z nog op zoek naar (met name) Nederlandse deelnemers. Interesse om mee te doen? Lees hier meer over de verschillende trajecten via deze linkjes:

Wat is Samen aan Z?

Samen aan Z heeft als doel om een oplossing te vinden voor het personeelstekort in de zorg- en welzijnssector. Het programma loopt drie jaar en biedt verschillende trajecten aan voor zorgprofessionals. Denk hierbij aan programma’s die zich richten op nieuwe verpleegkundigen in de organisaties, het verhogen van veerkracht in teams, maar ook het vergroten van de implementatiekracht om innovaties goed in te zetten. Het laatst genoemde programma is voor ons al bekend als Care2Adapt. De nieuwe editie daarvan is het afgelopen najaar al gestart. De overige programma’s starten in het voorjaar van 2024 en daarvoor zoeken we nog Nederlandse deelnemers. Meer informatie daarover lees je hierboven.

Samen aan Zet een samenwerking tussen Nederlandse en Vlaamse organisaties: Care innovation center West-brabant, Fontys Hogeschool, Karel de Grote Hogeschool, Stormin, Thomas More-hogeschool, Universiteit Antwerpen, Zorggroep Oriant en tanteLouise. Wij vervullen deze keer vooral een klankbord-rol. Het project Samen aan Z wordt mogelijk gemaakt door Interreg Vlaanderen-Nederland, Provincie Noord-Brabant en Provincie Antwerpen.