Je gebruikt een verouderde browser.

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Interview met mantelzorger Aad Visser

Aad Visser (75) is mantelzorger van zijn vrouw Mira, die in Hof van Nassau woont. Als lid van het mantelzorgpanel en van de lokale cliëntenraad van tanteLouise denkt hij mee over wat beter kan in de zorg. "Het perspectief van de cliënt is zo belangrijk."

Meedenken

Tijdens zijn eerste cliëntenraadvergadering nam Aad Visser (75) een CO2-melder mee naar Hof van Nassau. Gewoon, om te kijken of het zuurstofgehalte in de ruimte na twee uur vergaderen nog op peil was. De ventilatie bleek tiptop in orde. "Op zo’n manier probeer ik mensen te prikkelen. Om dat ook eens in andere gebouwen van tanteLouise na te gaan, bijvoorbeeld."

Aad is het gewend om altijd bezig te zijn met hoe dingen anders kunnen. Dat deed hij tijdens zijn veertigjarige loopbaan als techneut in het scheepsmanagement en dat doet hij nog steeds, nu hij mantelzorger is van zijn vrouw Mira. "Elke dag ga ik bij haar langs. Ik zie dus wat er hier gebeurt."

Meedenken

Dat en zijn constructieve aard ("Als me iets opvalt, dan stuur ik gewoon een mailtje") leverde hem al snel de vraag op mee te doen in het mantelzorgpanel van tanteLouise, een panel met mantelzorgers van verschillende locaties. Sinds kort zit hij ook in de lokale cliëntenraad van Hof van Nassau. En hij deed onlangs mee aan een brainstormsessie met beleidsmakers en bestuurders van tanteLouise over innovatie. "Het is belangrijk om mantelzorgers mee te laten denken over nieuwe zorgtechnologie, omdat zij het perspectief van de cliënt kennen’, vertelt Aad. Zo ging het tijdens de sessie over een virtual reality-bril. Bewoners zouden daarmee, gewoon vanuit het verpleeghuis, bijvoorbeeld een strandwandeling met familie kunnen meebeleven. Aad: "Ik vond dat een prachtig idee. Maar weet ook: als mijn vrouw die bril weer af zet en ik er ineens niet meer ben, raakt ze in paniek. Daar moet je rekening mee houden."

Grote en kleine onderwerpen

Samen met de andere leden van de lokale cliëntenraad en het mantelzorgpanel wil hij blijven meedenken over de kleine en grote onderwerpen. Het belang van een goede wifi, bijvoorbeeld, nu internet voor steeds meer toepassingen nodig is. En gewoon dingen die hij dagelijks tegenkomt. Het kan immers altijd beter, vindt ook tante.

Meedenken

Praat mee over de beste zorg

U kunt op meerdere manier meedenken over de zorg. Zo heeft tanteLouise een mantelzorgpanel met mantelzorgers van alle locaties. Het panel komt een paar keer per jaar bij elkaar om tanteLouise input te geven. Het mantelzorgpanel bestaat naast de lokale en centrale cliëntenraden van tanteLouise. TanteLouise heeft ook contactgroepen voor mantelzorgers op een aantal locaties. Die zijn meer informeel van aard: u kunt er met andere mantelzorgers ervaringen uitwisselen. Wilt u meer weten? Vraag het aan de teamleider of locatiemanager of stuur een mailtje naar mantelzorg@tantelouise.nl. Meedenken over ouderenzorg breder dan tanteLouise kan ook: Genero (netwerk voor en door ouderen in de regio Brabant, Zeeland en Rotterdam) zoekt nog leden voor haar ouderenforum. Klik hier voor meer informatie.