Je gebruikt een verouderde browser.

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Zorg in de laatste levensfase

Hospice De Markies

Aandacht, zorg en warmte in de laatste levensfase. Dat biedt Hospice De Markies van tanteLouise. Het hospice is er voor mensen vanaf 18 jaar waarvan verwacht wordt dat zij nog drie maanden of korter zullen leven.

Kom eens langs!

Kardinaal de Jonglaan 1
4624 ES Bergen op Zoom
0164 676 500

Routebeschrijving

Marjolein van Oosterbaan, locatiemanager:

“Het hospice is er voor iedereen, ongeacht geloofs- of levensovertuiging. Wij staan naast u en doen ons uiterste best om u en uw naasten zoveel mogelijk te ontlasten. Zo kunt u nog genieten van de kleine dingen en kunnen u en uw naasten zich richten op het naderende afscheid.”

Zoals thuis

Uw leven in het hospice is net als thuis: u bepaalt zélf de invulling. Slapen, opstaan, eten, maar ook het ontvangen van bezoek of het vieren van een speciale gebeurtenis. Alles wat bij het leven hoort, gebeurt hier ook. Bezoek is altijd welkom, ongeacht het tijdstip. Gasten mogen blijven eten en kunnen zelfs blijven logeren: op elke kamer staat een (tweepersoons)bedbank.

Van alle gemakken voorzien

In het hospice is plaats voor zes gasten. Iedere gast heeft een eigen, comfortabel appartement dat van alle gemakken voorzien is. Denk bijvoorbeeld aan een elektrisch verstelbaar bed, een keuken en een badkamer. Maar ook een muziekinstallatie, wifi-verbinding, een tv en gezellige zithoek met comfortabele bank. U mag spullen van huis meenemen om de kamer zo persoonlijk mogelijk in te richten. Aan het ophangsysteem kunt u foto’s, tekeningen en schilderijen ophangen.

Eén van de appartementen

Ruimte voor koffie en een praatje

In de gezamenlijke huiskamer treffen gasten, familieleden en medewerkers elkaar. Er is ruimte voor koffie, een praatje of een maaltijd. Onze kookvrijwilligers koken dagelijks een verse maaltijd.

24 uur per dag zorg nabij

De dagelijkse medische begeleiding is in handen van een arts die gespecialiseerd is in palliatieve zorg. Daarnaast is er 24 uur per dag een team van verpleegkundigen aanwezig. Zij zijn allemaal geschoold in palliatieve terminale zorgverlening. Zij worden ondersteund door een team van geschoolde vrijwilligers.

Onze zorgvrijwilligers, gastvrouwen en -heren, kookvrijwilligers en tuinvrijwilligers spelen een centrale rol in onze zorgverlening. Bij onze geestelijk verzorger kunt u terecht voor levensvragen en de ondersteuning van rituelen, ongeacht uw levensovertuiging. Ook uw naasten kunnen bij de geestelijk verzorger terecht.

Vrienden van Hospice De Markies

Net dat beetje extra kunnen bieden in de laatste levensfase: een afscheidsmaaltijd, scholing voor vrijwilligers, een wens in vervulling laten gaan met de Wensambulance. Stichting Vrienden van Hospice De Markies draagt het hospice en haar gasten een warm hart toe. Daarom werven zij donateurs die het hospice eenmalig of structureel steunen. 

12 betrokkenen werden in 2021 geportretteerd en geïnterviewd

Zo mooi mogelijk

Het team doet er alles aan om uw laatste levensfase zo dragelijk en mooi mogelijk te maken. Uw wensen en behoeften staan voorop bij Hospice De Markies. We willen dat u ook nu richting kunt geven aan uw eigen leven en de afronding daarvan. Met zorg, aandacht, oprechte warmte en betrokkenheid voor u en uw naasten.

Om een goed beeld te krijgen van uw wensen en overwegingen praten we tijdens een kennismakingsgesprek over alles wat te maken heeft met uw laatste levensfase. Als u wilt, hebben we het ook over palliatieve sedatie en euthanasie. Voor taboes hoeft u bij ons niet bang te zijn.

Contact

Wilt u verblijven in Hospice De Markies? Dan kunt u een verzoek indienen via het Cliëntenservicebureau. Zij zijn 24/7 bereikbaar op 0900 - 900 4444 en via clientenservicebureau@tantelouise.nl. Uw aanmelding kan ook (met uw instemming) verlopen via een familielid, transferverpleegkundige of medewerkers van de thuiszorg.

Belangrijk: een verwijzing van de huisarts of medisch specialist is een vereiste voor uw inschrijving.

Vrijwilligerswerk in het hospice

Het hospice van tanteLouise is een bijzondere plek om vrijwilligerswerk te doen. Lees erover in onderstaande verhalen van onze vrijwilligers!

Goed gekeurd!

Hospice De Markies is in bezit van het PREZO Hopspicezorg-keurmerk. Dit keurmerk let op kwaliteit van leven en zorg, goede bedrijfsvoering en tevredenheid van cliënten en hun naasten.