Je gebruikt een verouderde browser.

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Specialistische thuiszorg

TanteLouise biedt geen ‘reguliere’ thuiszorg, maar wel specialistische zorg aan huis. Heeft u bijvoorbeeld medicatie via een infuus of nierdialyse nodig? Dan staat het Topklinisch Verpleegkundig Team van tanteLouise voor u klaar.

Verpleegkundige zorg bij u thuis

Ons Topklinisch Verpleegkundig Team (TVT) bestaat uit ervaren, gespecialiseerde verpleegkundigen. Zij bieden specialistische verpleegkundige zorg aan huis. U kunt daardoor eerder naar huis na een ziekenhuisopname of hoeft voor behandeling niet naar een ziekenhuis. Dat kan prettig zijn, want in de eigen vertrouwde omgeving houdt uw meer privacy en autonomie. Ook kan het TVT specialistische zorg aan huis tijdelijk overnemen van een collega-zorgorganisatie, bijvoorbeeld als u in ons werkgebied op vakantie of op langdurig familiebezoek bent.

Het TVT is actief in de gehele Brabantse Wal en stad Roosendaal. Het team is 24 uur per dag, 365 dagen per jaar bereikbaar.

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

De gespecialiseerde verpleegkundigen kunnen worden ingeschakeld voor onder meer:

  • Antibiotica via een infuus
  • Perifere infusen inbrengen en verzorgen
  • Voeding via een centrale lijn (TPV)
  • Verzorgen van en medicatie toedienen via centrale lijnen
  • Verschillende vormen van dialyse
  • Bloed- en trombocytentransfusies
  • Medicatiepompen in de palliatieve fase
  • Zorg rondom permanente ascites-katheter
  • Advies en instructie aan professionals en mantelzorgers
Ga met ons mee op pad!

Samenwerking

TanteLouise werkt nauw samen met huisartsen, medisch specialisten van het ziekenhuis, (wijk)verpleegkundigen en andere zorgverleners. Onze verpleegkundigen werken met protocollen van het verwijzende ziekenhuis die zo nodig worden aangepast aan de thuissituatie. Heeft u langdurig specialistische verpleegkundige zorg nodig, dan traint tanteLouise indien mogelijk de wijkverpleegkundigen en/of mantelzorgers om de zorg (gedeeltelijk) over te nemen.

Hoe gaan we van start?

De huisarts, specialist van het ziekenhuis of collega-zorgorganisatie regelt voor u de aanmelding bij het topklinisch team. Zij maken met het team, en indien nodig met de apotheker, afspraken over de zorg. Vervolgens bespreekt een van onze verpleegkundigen met u en eventueel uw mantelzorger hoe de zorg eruit gaat zien. Bij aanmelding vanuit het ziekenhuis kunnen we vaak al binnen twee uur starten met de zorg. Als u een indicatie heeft voor wijkverpleging dan wordt er géén eigen risico en/of eigen bijdrage in rekening gebracht. Wij maken de indicatie wijkverpleging voor u aan.

Goed om te weten:

TanteLouise biedt geen reguliere thuiszorg. Denk daarbij aan het aantrekken en uitrekken van steunkousen of ondersteunen bij dagelijkse handelingen. Neem daarvoor contact op bij een collega-zorgaanbieder in onze regio.

Vergoeding:

De vergoeding voor specialistische thuiszorg is afhankelijk van uw verzekering. Controleer bij uw zorgverzekeraar of deze zorg vergoed wordt of dat er een eigen bijdrage geldt.  

 

Contact

Heeft u algemene vragen voor het Topklinisch Verpleegkundig Team? Of bent u een collega-zorgorganisatie en wilt u een cliënt aanmelden? Mail dan naar TVT@tantelouise.nl. Aanmelding voor zorg door het TVT verloopt altijd via het ziekenhuis, collega-zorgorganisatie of uw huisarts.