Je gebruikt een verouderde browser.

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Gerard Zuiderwijk (75) en zijn ministeck

Gerard Zuiderwijk komt inmiddels al een tijdje naar de dagverzorging van Stuijvenburgh. Op dinsdagen en vrijdagen is hij altijd weer van de partij en hij komt er graag, zegt hij.

Bezig zijn

Gerard vindt het leuk om met zijn handen bezig te zijn en is dan ook een actief lid van de houtclub van Stuijvenburgh. "Daar maak ik dan van die vogelhuisjes of van die mooie dingen die draaien in de wind", vertelt hij. Gerard houdt niet alleen van hout en figuurzagen, hij is ook dol op ministeck. Daar maakt hij de leukste dingen mee, getuige de foto hierboven.

"Ministeck vind ik leuk om te doen. Het is heel rustgevend om daar af en toe eens een uurtje mee bezig te zijn, maar niet te lang. Je moet namelijk goed opletten." Lachend voegt hij eraan toe: "Met dit werk is het al drie keer misgegaan. Dan was ik het werk zo aan het ronddraaien dat de stukjes op de verkeerde plek terecht kwamen. Maar, het is gelukkig goed gekomen." En zeg nu zelf; het resultaat mag er wezen!

Dagverzorging

Het ministecken is geen vaste activiteit op de dagverzorging van Stuijvenburgh, maar als cliënten aangeven ergens interesse in te hebben dan is daar ruimte voor, vertelt Jessie Lammerts. Zij is stagiair bij de dagverzorging. "In de middag zijn er bijvoorbeeld cliënten die Rummikub gaan spelen, kleuren, lezen of kaarten maken. Maar net wat iemand leuk vindt."

Dit artikel kwam tot stand dankzij stagiaire Jessie Lammerts.