Je gebruikt een verouderde browser.

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Valpreventie

Struikelen of uw evenwicht verliezen: een ongeluk zit in een klein hoekje. Met mogelijk een heupfractuur en veel pijn en ellende als gevolg. Bij tanteLouise hebben we een droom. Dat heupfracturen tot het verleden behoren. Daarom investeren we in valpreventie.

De kans op een valpartij neemt toe naarmate iemand ouder wordt. Vaak met één of meerdere botbreuken tot gevolg. Dit zorgt niet alleen voor pijn en ongemak, maar ook voor angst om te bewegen en een zeer lang, intensief revalidatietraject. Vaak is iemand na een val ‘de oude niet meer’: minder mobiel en afhankelijker van een ander en zorg. Daarom investeert tanteLouise in valpreventie.
 

Razendsnelle bescherming

In de auto beschermen airbags ons tijdens een botsing. De heupairbag werkt volgens hetzelfde principe. Valt u? Dan blaast de airbag zichzelf razendsnel op. De airbag beschermt vervolgens uw heupen.
 
De heupairbag is compact, herbruikbaar en (nauwelijks zichtbaar) onder de kleding te dragen. TanteLouise heeft sinds 2018 zo’n 80 heupairbags in gebruik. Het resultaat is bijzonder goed: bij tanteLouise nam het aantal heupfracturen als gevolg van een val met 46 procent af. 
Filmpje over de heupairbag

Win-win

De airbag geeft onze bewoners meer bewegingsvrijheid en vertrouwen. Het bespaart niet alleen een hoop pijn en ellende voor bewoners, maar scheelt ook hoge extra zorgkosten en extra zorguren na een val. Een win-winsituatie dus. Niet voor niets won tanteLouise er in 2021 de publieksprijs van de Nationale Zorginnovatieprijs mee.

Slimme vloer

Valrisico meten

Naast de inzet van de heupairbag, experimenteert tanteLouise op een aantal locaties ook met een slimme vloer. Deze slimme vloer zit boordevol sensoren die het bewegingsgedrag van onze bewoners automatisch meten. De vloer registreert staplengte, loopsnelheid en de stand van de voeten. De sensoren geven een betrouwbare indicatie van het valrisico, zonder dat daar intensieve testen aan te pas komen. Slaat de ‘valrisico thermometer’ groen uit? Dan is het looppatroon veilig. Bij oranje is er een verhoogd valrisico en bij rood is acute actie vereist. Denk hierbij aan extra fysiotherapie, een loophulpmiddel of de inzet van de heupairbag. Deze techniek helpt onze zorgmedewerkers met tijdig ingrijpen, voorkomen van leed en het verbeteren van de kwaliteit van leven.