Je gebruikt een verouderde browser.

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Waarom innoveren?

"Niet omdat het anders kan, maar omdat het anders moet." Dat is de lijfspreuk van tanteLouise als het gaat om onze zorg vernieuwen, innoveren en onderzoek doen. Want als we in de toekomst nog steeds goede verpleeghuiszorg willen bieden, dan moeten we slim gebruiken maken van technologische innovaties en wetschappenlijk onderzoek.

Vergrijzing

Nederland vergrijst. Het aantal ouderen groeit én we worden – mede dankzij de goede zorg in Nederland – ouder. Daardoor zijn er steeds meer ouderen met een complexe zorgvraag. Tegelijkertijd is er minder personeel om deze zorg te leveren. Nu werkt 1 op de 7 mensen in Nederland in de zorg. In 2040 zouden er dat, gezien de vergrijzing, al 1 op de 4 moeten zijn. Zoveel mensen zijn echter niet beschikbaar…
 

Oplossingen

TanteLouise zoekt naar oplossingen voor dit vraagstuk. Zodat we ook in de toekomst goede zorg blijven bieden. Dat doen we door onze kennis en ervaring uit de verpleeghuizen te vertalen naar de thuissituatie gericht op preventie. Zodat mensen tot op hoge leeftijd – gezond, veilig en prettig – zelfstandig kunnen wonen. Ook zoeken we naar mogelijkheden om de zorg in onze verpleeghuizen anders te organiseren.

Technologische én sociale innovatie

We zoeken naar innovaties die het leven en werk van bewoners en medewerkers makkelijker en aangenamer maken. Dat zit hem niet alleen in de technologie – juist niet. Net zo goed in onze visie op de zorg. We stimuleren bewoners zoveel mogelijk actief te blijven. En willen dat mensen met dementie zoveel mogelijk in vrijheid leven.

Hoe innoveert tanteLouise?

Hoe pakt tanteLouise een innovatietraject aan? Dat doen we volgens het honingraatmodel van Vilans. We kiezen kansrijke innovaties, bijvoorbeeld ideeën uit de markt. Die testen we op kleine schaal. Is het succesvol, dan breiden we uit.

Wolk heupairbag

Voorbeelden van innovaties