Je gebruikt een verouderde browser.

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Avondvrede wordt opvang Oekraïense vluchtelingen

Avondvrede, voorheen een woonzorgcentrum van tanteLouise, is afgelopen woensdag officieel overgedragen aan woningcorporatie Stadlander. Stadlander en de gemeente Bergen op Zoom gaan er Oekraïense vluchtelingen huisvesten.

Het woonzorgcentrum in Bergen op Zoom was al sinds 2016 niet meer als zodanig in gebruik; bewoners verhuisden toen naar Het Nieuwe ABG. Sindsdien is Avondvrede nog een tijd gebruikt als dagopvang voor Turkse en Marokkaanse cliënten. Inmiddels is de Turkse dagopvang gehuisvest in Residentie Moermont, waar Turkse ouderen dagelijks terecht kunnen.

Oekraïense vluchtelingen

Dat Avondvrede over zou gaan naar Stadlander, stond al even op de planning. Maar nu is het dan officieel. Stadlander gaat er samen met de gemeente 124 opvangplekken voor Oekraïense vluchtelingen maken. Eind deze week kunnen de eerste vluchtelingen er waarschijnlijk al terecht. Er wordt met man en macht, waaronder vele vrijwilligers, gewerkt om de opvang gereed te maken.  Zo krijgt het gebouw een nieuwe, mooie bestemming!