Je gebruikt een verouderde browser.

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Bewoners Hof van Nassau tonen creativiteit op expositie

In de brasserie van Hof van Nassau exposeert vrijdag 22 maart een bijzondere groep kunstenaars: bewoners van ons verpleeghuis die samen schilderclub Het Schildersezeltje vormen. Tussen 14.00 en 16.00 uur presenteren zij trots hun kunstwerken.

Met de expositie willen de dagbestedingscoaches van Hof van Nassau niet alleen de creatieve bewoners in het zonnetje zetten, maar vooral ook de twee vrijwilligers die zoveel plezier en energie steken in hun begeleiding: Cor van Etten en Walter Vos. “Zij doen echt prachtig werk”, zegt dagbestedingscoach Marleen van Mechelen.

Zoveel mogelijk zelf blijven doen

De schilderclub past perfect binnen de filosofie van tanteLouise om bewoners te stimuleren om in beweging te komen en nog zoveel mogelijk zelf te doen. “We nemen onze bewoners bewust niet alles uit handen maar kijken juist wat ze zelf nog wél kunnen en het liefst zelf willen doen. We helpen ze daar bij door ze - ondanks hun dementie of lichamelijke beperkingen - nieuwe vaardigheden aan te leren of dingen te oefenen die ze niet goed meer beheersen.”

Dat kunnen simpele dagelijkse handelingen zijn, zoals een kopje koffie schenken of boodschapjes doen, maar bijvoorbeeld ook zelfstandig een wandelingetje maken of het bespelen van een muziekinstrument. “Wat het ook is, hoe klein ook: als het lukt om dingen weer zelf te doen, geeft dat voldoening en extra kleur aan het leven.”

Van dat laatste is zeker sprake bij de leden van Het Schildersezeltje. Letterlijk zelfs. Wat begon als  een één-op-één activiteit tussen een bewoner en zijn begeleider is in korte tijd uitgegroeid tot een waar kunstcollectief. “Natuurlijk draait het vooral om de gezelligheid, maar het is ook mooi om te zien hoe fanatiek de deelnemers met verf en penseel aan de slag gaan. Sommige uiterst accuraat, anderen juist weer heel fantasierijk. De verscheidenheid is enorm. Van een kleurrijk landschapje tot een zelfportret in Dracula-stijl.”

De expositie is gratis te bezichtigen. Iedereen is van harte welkom!