Je gebruikt een verouderde browser.

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Revalidant schrijft boek over ervaringen bij tante

Afgelopen donderdag overhandigde Hans de Back zijn boek “Ons leven op zijn kop” aan onze ergotherapeut Manon van Dixhoorn. Hans verbleef in het revalidatiecentrum van tanteLouise omdat hij moest herstellen van en leren leven met een aneurysma, een beenamputatie en een stoma.

IC-dagboek

Over zijn ervaringen schreef hij een boek. Hans: “Van de eerste vier weken wist ik niks meer. Ik werd opgehaald door de ambulance en vier weken later werd ik wakker. Mijn vrouw had een IC-dagboek bijgehouden. Na drie maanden ben ik dat gaan lezen en de tijdslijn gaan opschrijven. Toen dacht ik: hier kan wel een verhaal uitkomen.”

Ervaringen

Hans, die 45 jaar bij de politie heeft gewerkt, beschrijft in zijn boek vol optimisme zijn periode op de IC, de verpleegafdeling en het revalidatiecentrum. En waarmee zijn vrouw en hijzelf zoal te maken kregen. “Hoe is het bijvoorbeeld om als nieuweling in zo’n revalidatiecentrum te komen?” Hij prijst de betrokkenheid van alle medewerkers. “Als ik niet lekker was, kwamen ze met alle plezier ontbijt op bed brengen.” Inmiddels gaat het goed met Hans, zegt hij. “Ik loop met een prothese achter een rollator. We gaan weer uit eten, we gaan weer fietsen.”

Opbrengst

Het boek gaf hij aan Manon omdat zij de aanvraag voor de Wmo voor de benodigde aanpassingen thuis regelde, en bij hem thuis kwam kijken wat er allemaal nodig was. “Maar eigenlijk verdienen alle medewerkers er één.” Manon voelt zich natuurlijk vereerd: "Het is leuk om eens door de ogen van de revalidant te lezen hoe zij het op de GRZ ervaren." Wat Hans verdient aan het boek, gaat naar het kinderrevalidatiecentrum van Revant in Breda. Het boek bestellen kan via de boekhandel.