Revalidatie
GRZ
Wanneer ouderen na een ziekenhuisopname niet fit genoeg zijn om naar huis te gaan en behoefte hebben aan revalidatie met begeleiding, biedt het centrum voor Geriatrische Revalidatie Zorg van tanteLouise uitkomst. Ouderen kunnen hier hun conditie versterken, herstellen na een operatie en leren omgaan met een blijvende beperking.
Wat kunt u verwachten?
Ons revalidatiecentrum bevindt zich in het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom. In het GRZ werken kundige therapeuten en verpleegkundigen die het hart op de juiste plaats hebben. Als u bij ons komt revalideren, heeft u een eigen kamer met bed, tv, (relax)stoel en badkamer. Cliënten verblijven hier op basis van een opname (maximaal 3 maanden) in het centrum.
U kunt gebruik maken van alle beschikbare faciliteiten. U bent de hele dag omringd met de beste professionals en u heeft de beschikking over alle benodigde apparatuur en hulpmiddelen, die nodig zijn om te revalideren. Denk aan een loopbrug of hometrainer met virtuele fietstour door bekende steden.
Al op de eerste dag van uw verblijf komen een aantal medewerkers bij u langs voor een persoonlijke kennismakingsgesprek. Dat is prettig, want u leert dan gelijk wat gezichten kennen, maar u hoort ook wat bijvoorbeeld de zorgmedewerkers, de fysiotherapeut, de ergotherapeut, de logopedist, diëtist en psycholoog voor u kunnen betekenen. Zij zien meteen welke hulpmiddelen eventueel nodig zijn om met uw revalidatie te kunnen starten. Uiteraard komt ook de specialist oudergeneeskunde bij u langs.
Op maat gesneden revalidatie
Na de eerste kennismaking en een uitgebreide observatie van ongeveer een week, volgt een overleg tussen alle betrokken professionals. Samen stellen zij een op maat gesneden revalidatietraject voor u op, waarin uw persoonlijke (haalbare) doelen zijn vastgelegd. U verdient tenslotte de revalidatie die het beste bij u past. De nabijheid van het Bravis ziekenhuis maakt nauwe samenwerking en kennisoverdracht tussen onze professionals en de medisch specialisten mogelijk. Met elkaar werken we aan een zo goed en spoedig mogelijk herstel. Samen, want daarbij is ook een belangrijke rol voor uzelf weggelegd.
Wij vragen u - met oog voor eventuele beperkingen - zoveel mogelijk zelf te doen, bijvoorbeeld bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Ook dat is revalidatie. Alles is erop gericht om u zo snel mogelijk weer zelfstandig te laten functioneren. Want als geen ander snapt tanteLouise dat u zo snel mogelijk weer naar huis wilt. Daar helpen we u zo goed mogelijk bij.
-
Bij een revalidatie-instelling wordt u geholpen door verschillende zorgverleners, bijvoorbeeld door een fysiotherapeut, ergotherapeut en logopedist. Deze therapeuten helpen u om zo snel mogelijk weer naar huis te kunnen. U krijgt geriatrische revalidatiezorg maximaal 6 maanden vergoed uit uw basisverzekering.
U heeft recht op een vergoeding als:
- U vóór uw geriatrische revalidatie niet opgenomen bent geweest in een Wlz-instelling waar u ook onder behandeling was.
- Een specialist ouderengeneeskunde, internist ouderengeneeskunde of klinisch geriater met een geriatrisch onderzoek vaststelt dat u tot de doelgroep voor geriatrische revalidatie behoort.
- Een verwijzing heeft van een arts verstandelijk gehandicapten, medisch specialist, huisarts, physician assistant of verpleegkundig specialist.
- U binnen één week na uw ziekenhuisverblijf start met uw revalidatietraject. Is er geen sprake van een ziekenhuisverblijf? Dan heeft u een verwijzing nodig van een arts verstandelijk gehandicapten, medisch specialist, huisarts, physician assistant of verpleegkundig specialist.
-
Bezoek is van harte welkom op alle GRZ afdelingen. Om het revalidatieprogramma niet te verstoren hanteren we de volgende bezoektijden:
- Maandag t/m vrijdag: 13.30 – 20.00 uur.
- Zaterdag en zondag: 11.00 – 20.00 uur.
Graag geen bezoek tijdens de maaltijden.
Lotgenotencontact
Ontmoet
Een hersenbloeding, insult, hersentumor of herseninfarct zet uw leven en dat van uw omgeving op zijn kop. U zit vol met vragen: hoe snel verloopt het herstel? Tegen welke problemen zal ik, mijn partner of ouder aanlopen? Wat kan mijn familie voor mij betekenen? Waar kan ik terecht met vragen en waar vind ik de juiste hulp? Daarnaast kan het fijn zijn voor zowel u als uw familie om te praten, uw hart te luchten en ervaringen uit te wisselen met patiënten en families die hetzelfde ondergaan. Daarom organiseert het centrum voor Geriatrische Revalidatie Zorg van tanteLouise: Ontmoet!
Het gaat hierbij om vrijwillige en vrijblijvende samenkomsten van professionals, ervaringsdeskundigen, patiënten en hun familie. Er is ruimte en tijd om te praten over diagnoses, vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. Samen ontdekken hoe u na een ingrijpende gebeurtenis zoals een hersenbloeding, insult, hersentumor of herseninfarct weer verder kunt.