Je gebruikt een verouderde browser.

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

De Beukenhof en Heideduin dicht na komst nieuw verpleeghuis

Verzorgingshuis De Beukenhof in Putte en verzorgings- en verpleeghuis Heideduin in Hoogerheide zullen beide sluiten zodra het nieuwe verpleeghuis in Hoogerheide in gebruik is. Bewoners van Heideduin en De Beukenhof verhuizen naar respectievelijk het nieuwe verpleeghuis in Hoogerheide en Mariahove in Ossendrecht. Op die plek in Ossendrecht wil tanteLouise in de toekomst nieuwbouw realiseren.

Op de hoogte

Bewoners, mantelzorgers, medewerkers en vrijwilligers van de drie locaties van tanteLouise in de gemeente Woensdrecht zijn woensdag 12 oktober per brief van dit besluit op de hoogte gebracht. Lees hier de brief. Ook de gemeente en huisartsen zijn over de plannen geïnformeerd. Op 17, 18 en 19 oktober zijn bewoners, mantelzorgers, medewerkers en vrijwilligers persoonlijk bijgepraat op de locaties over de plannen en konden zij vragen stellen.

Ouderenzorg in gemeente Woensdrecht

Ouderenzorgorganisatie tanteLouise is verantwoordelijk voor goede, kwalitatief hoogwaardige (verpleeghuis)zorg voor inwoners van onder meer de gemeente Woensdrecht. De zorg die mensen nodig hebben als ze bij tanteLouise komen wonen, wordt complexer. De drie huidige gebouwen van tanteLouise – De Beukenhof, Mariahove en Heideduin – zijn verouderd en onvoldoende geschikt.

TanteLouise bouwt daarom een nieuw verpleeghuis in de Raadhuisstraat in Hoogerheide. Dat gebouw wordt ingericht op het leveren van specialistische zorg, voldoet aan alle moderne eisen en wordt voorzien van de nieuwste technieken om mensen prettig, comfortabel en mooi te laten wonen.

Van drie naar twee locaties in de gemeente Woensdrecht

De komst van het nieuwe verpleeghuis betekent dat tanteLouise niet alle huidige drie locaties in de gemeente open houdt. TanteLouise heeft in de toekomst twee woonzorglocaties in de gemeente Woensdrecht: de nieuwbouwlocatie in Hoogerheide en Mariahove in Ossendrecht. Zo is er in twee dorpen van de gemeente een verpleeghuis waar mensen naartoe kunnen. Het totaal aantal plaatsen gaat van 171 naar 182.

Vragen & antwoorden

Klik op de knop hieronder om naar de vragen en antwoorden te gaan die tijdens de informatiebijeenkomsten zijn gesteld. TanteLouise zal deze pagina de komende tijd regelmatig actualiseren.