Je gebruikt een verouderde browser.

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Nieuwbouw in Woensdrecht

Hoogerwaard

In de Raadhuisstraat in Hoogerheide wordt een spiksplinternieuw verpleeghuis gebouwd: Hoogerwaard. Dat doen we om ook in de toekomst de beste zorg te kunnen leveren in de gemeente Woensdrecht. Op deze pagina vind je nieuws, foto's en vlogs vanaf de bouwplaats.

Kom eens langs!

Raadhuisstraat 16
4631 NE Hoogerheide

Routebeschrijving

138 plaatsen

Het nieuwe verpleeghuis, middenin de levendige dorpskern van Hoogerheide in de gemeente Woensdrecht, heeft in totaal 138 verpleeghuisplaatsen voor mensen met dementie en somatische aandoeningen. Er komt ook een afdeling voor mensen met de ziekte van Parkinson. Verder biedt het verpleeghuis dagverzorging en voorzieningen zoals een kapper en fysiotherapeut.

Wanneer is het klaar?

In de tweede week van januari 2024 neemt tanteLouise het verpleeghuis in gebruik. Dan verhuist een deel van de bewoners van onze woonzorgcentra De Beukenhof (Putte), Heideduin (Hoogerheide) en Mariahove (Ossendrecht) naar Hoogerwaard in Hoogerheide en een deel naar Mariahove in Ossendrecht. 

Zorg in gemeente Woensdrecht

De nieuwbouw in Hoogerheide is onderdeel van een breder toekomstplan voor goede woonzorgvoorzieningen voor de gemeente Woensdrecht.

Nieuws

Vragen & antwoorden

Er komt een hoop kijken bij zo'n nieuw verpleeghuis. We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft. We hebben een Q&A gemaakt met veelgestelde vragen over de verhuizing naar de nieuwbouw en de gevolgen voor de andere locaties in de gemeente Woensdrecht. Staat uw vraag er niet tussen? Stuur ons gerust een mailtje.

Q&A     Mail ons

Voortgang in foto's

Oktober 2023: De eerste badkamers zijn klaar.
Oktober 2023: een ingericht appartement.
Augustus 2023: de gevel aan de kant van de Raadhuisstraat.
Juli 2023: In de binnentuin zijn de steigers verdwenen en wordt binnenkort gestart met de verharding en de plantvakken.
April 2023: appartementen in afbouw
April 2023: zicht vanaf de binnentuin
December 2022: de nieuwbouwlocatie vanuit de lucht
December 2022: het hoogste punt wordt deze maand bereikt
Oktober 2022: hier komt de binnentuin
September 2022: de muren van de eerste verdieping worden geplaatst
Augustus 2022: betonvloer begane grond ligt erop
Mei 2022: bouw parkeerkelder
Augustus 2021: grond bouwklaar

Updates vanaf de bouwplaats

September 2023: Marleen en Paula over de voortgang
April 2023: de afbouw is begonnen
Update december 2022: Hoogerwaard en Mariahove
Update september 2022: duurzaamheid
Update juni 2022: Dag van de Bouw
Update mei 2022: een nieuw verpleeghuis

Werken in Hoogerwaard?

Wellicht heb je haar al gezien: onze gloednieuwe locatie Hoogerwaard aan de Raadhuisstraat in Hoogerheide. Bewoners en medewerkers van tanteLouise verhuizen vanuit verschillende locaties in de regio naar dit prachtige nieuwe verpleeghuis. Om daar ook - met elkaar - iets moois op te bouwen. We hebben verschillende banen in de aanbieding, waaronder verzorgende IG, verpleegkundige, helpende en leef- en woonondersteuner. Wat denk je: doe jij mee?

Zo ziet straks brasserie De Heerlijckheid eruit! (artist impression)