Je gebruikt een verouderde browser.

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Nieuwbouw in Woensdrecht

Hoogerwaard

In de Raadhuisstraat in Hoogerheide hebben we in februari 2024 onze intrek genomen in een spiksplinternieuw verpleeghuis: Hoogerwaard. Met dit nieuwe verpleeghuis kan tanteLouise ook in de toekomst de beste zorg leveren in de gemeente Woensdrecht. Op deze pagina vind je nieuws, foto's en vlogs.

Kom eens langs!

Raadhuisstraat 16
4631 NE Hoogerheide
0164 - 44 4600

Routebeschrijving

141 appartementen

Hoogerwaard, middenin de levendige dorpskern van Hoogerheide in de gemeente Woensdrecht, heeft in totaal 138 verpleeghuisappartementen voor mensen met dementie en somatische aandoeningen. Daarnaast zijn er 2 appartementen voor palliatieve zorg en een appartement voor spoedopname. De appartementen zijn verdeeld over 17 woningen, elk bestaande uit 8 of 10 appartementen en een gezamenlijke woonkamer met keuken, zithoek en balkon of terras.

Voor wie?

De appartementen zijn bedoeld voor mensen die vanwege lichamelijke problemen (zogeheten somatiek-woningen) of vanwege dementie verpleeghuiszorg nodig hebben. Er is ook een afdeling voor mensen met de ziekte van Parkinson. Op Hoogerwaard werken we volgens de visie 'Leven in verantwoorde vrijheid', waarbij ook mensen met dementie zoveel mogelijk bewegingsvrijheid behouden. We stimuleren zelfredzaamheid en beweging.

Meer weten? Bekijk dan dit filmpje van ZuidWest tv. En lees de special die woensdag 14 februari in de Woensdrechtse Bode stond, met interviews met tanteLouise, bouwbedrijf De Nijs-Soffers en bewoners.

Zorg in gemeente Woensdrecht

Begin 2024 heeft tanteLouise het verpleeghuis in gebruik genomen. Eind februari 2024 is een deel van de bewoners van onze woonzorgcentra De Beukenhof (Putte), Heideduin (Hoogerheide) en Mariahove (Ossendrecht) naar Hoogerwaard verhuisd. De nieuwbouw in Hoogerheide is onderdeel van een breder toekomstplan voor goede woonzorgvoorzieningen voor de gemeente Woensdrecht.

Nieuws

Vragen & antwoorden

Er komt een hoop kijken bij zo'n nieuw verpleeghuis. We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft. We hebben een Q&A gemaakt met veelgestelde vragen over de verhuizing naar de nieuwbouw en de gevolgen voor de andere locaties in de gemeente Woensdrecht. Staat uw vraag er niet tussen? Stuur ons gerust een mailtje.

Q&A     Mail ons

De bouw in foto's

Januari 2024: een van de huiskamers
December 2023: Brasserie De Heerlijckheid wordt ingericht.
Oktober 2023: De eerste badkamers zijn klaar.
Oktober 2023: een ingericht appartement.
Augustus 2023: de gevel aan de kant van de Raadhuisstraat.
Juli 2023: In de binnentuin zijn de steigers verdwenen en wordt binnenkort gestart met de verharding en de plantvakken.
April 2023: appartementen in afbouw
April 2023: zicht vanaf de binnentuin
December 2022: de nieuwbouwlocatie vanuit de lucht
December 2022: het hoogste punt wordt deze maand bereikt
Oktober 2022: hier komt de binnentuin
September 2022: de muren van de eerste verdieping worden geplaatst
Augustus 2022: betonvloer begane grond ligt erop
Mei 2022: bouw parkeerkelder
Augustus 2021: grond bouwklaar

Faciliteiten

  • Receptie (dagelijks bemenst van 08.00 tot 19.00 uur)
  • Brasserie De Heerlijckheid op de begane grond (geopend van 08.30 tot 19.00 uur, keuken open van 10.00 tot 18.30 uur), waar naast bewoners en hun bezoek, ook de (oudere) buurtbewoner van harte welkom is voor een hapje en een drankje!
  • Binnentuin
  • Kapsalon
  • Activiteitenruimte
  • Ruimte voor behandelingen
Brasserie De Heerlijckheid

Updates vanaf de bouwplaats

September 2023: Marleen en Paula over de voortgang
April 2023: de afbouw is begonnen
Update december 2022: Hoogerwaard en Mariahove
Update september 2022: duurzaamheid
Update juni 2022: Dag van de Bouw
Update mei 2022: een nieuw verpleeghuis

Werken in Hoogerwaard?

Wellicht heb je haar al gezien: onze gloednieuwe locatie Hoogerwaard aan de Raadhuisstraat in Hoogerheide. Bewoners en medewerkers van tanteLouise verhuizen vanuit verschillende locaties in de regio naar dit prachtige nieuwe verpleeghuis. Om daar ook - met elkaar - iets moois op te bouwen. We hebben verschillende banen in de aanbieding, waaronder verzorgende IG, verpleegkundige, helpende en leef- en woonondersteuner. Wat denk je: doe jij mee?

Een van de gezellige gezamenlijke woonkamers