Je gebruikt een verouderde browser.

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Overstap naar ouderenzorg voor Lena ‘beste keuze ooit’

Lena Den Heijer (40) besloot 2 jaar geleden om de BBL-opleiding tot verpleegkundige bij tante te volgen. Dat is “de beste keuze ooit geweest”, zegt ze.

Wat nu?

15 jaar geleden begon Lena in het Bravis ziekenhuis bij de huishoudelijke dienst. Daar ging ze al snel de opleiding volgen tot voedingsassistente, een baan die ze jarenlang met veel plezier heeft gedaan. “Toen mijn zoon wat ouder werd, en ik bijna 40 was, dacht ik: wat wil ik nu? Ik wil verder.”

Opleiding tot verpleegkundige

Het werd de BBL-opleiding tot verpleegkundige bij tanteLouise. “De zorg sprak me altijd al aan. De betrokkenheid bij familie, de warmte. Ik dacht: ik ga het gewoon doen.” Ze solliciteerde bij tante als woonleefondersteuner. “Maar toen zeiden ze meteen: wil jij niet de opleiding gaan doen?”

Regie pakken

Dat bleek een gouden zet: het is inmiddels twee jaar later en nu al heeft Lena haar opleiding, die normaal gesproken drie jaar duurt, al bijna afgerond. “Ik ging wel heel snel hoor, maar dat komt denk ik ook omdat ik al zo lang in de zorg rondloop. En ik heb mijn eigen regie gepakt. Dat was niet altijd makkelijk, maar ik heb bij moeilijkheden altijd gekeken: wat kan ik doen om hier beter mee om te gaan?” (tekst gaat verder onder kader)

"Ik wilde meer diepgang"

Lena helpt samen met collega Lotte (links op de foto) iemand met behulp van de tillift uit bed. Lotte (26) volgt net als Lena de BBL-opleiding: “Ik was hiervoor helpende, en wil graag meer diepgang in mijn werk. Daarom ben ik de opleiding tot verpleegkundige gaan doen."

Werken in de ouderenzorg

De ouderenzorg geeft Lena een goed gevoel. “Ik voelde me altijd al betrokken bij mijn zorgvragers. In de ouderenzorg zijn het echt ‘jouw’ mensen. Jij moet ervoor zorgen dat de dag goed verloopt. Het persoonlijke vind ik fijn. Ik kreeg laatst een heel leuk compliment: als jij binnenkomt, zorg je voor een lach.”

Waag de sprong

Komend jaar verhuist Lena mee van Mariahove naar Hoogerwaard, de nieuwe locatie van tanteLouise. “Bij het ziekenhuis vroegen ze al of ik nog terug kom. Maar ik blijf in de ouderenzorg.” Wat ze mensen die twijfelen of ze de BBL-opleiding willen gaan doen, zou adviseren? “Waag de sprong in het diepe. Ga er gewoon voor. Je kunt altijd nog terug.”

Werken bij tante

Wil jij weten wat jouw mogelijkheden zijn bij tante? Ons team van Werving & Selectie (Denise, Aimée en Janneke) gaat graag met je in gesprek! Stuur ons een bericht via werkenbij@tantelouise.nl of bekijk onze vacatures via werkenbij.tantelouise.nl.