Je gebruikt een verouderde browser.

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

“Wij wensen de Lourdes-gangers devotie en plezier”

TanteLouise vertrekt zondag 25 september met 20 bewoners en bijna 30 vrijwilligers op bedevaartsreis naar Lourdes. De reis wordt mede gesponsord door het Meeussen Fonds. “Deze reis past uitermate goed bij de doelstellingen van onze stichting”, vertelt voorzitter Peter Bevers.

Bedevaart

Stichting tanteLouise gaat komende zondag voor de zevende keer op bedevaartsreis naar Lourdes. De afgelopen twee jaar kon de reis niet doorgaan wegens het coronavirus. Extra bijzonder dus, dat het nu weer wel kan.

De 20 bewoners oftewel pelgrims hebben zorg nodig en worden begeleid door bijna 30 vrijwilligers, veelal zorgmedewerkers van tante. Het Meeussen Fonds ondersteunt de reiskosten van deze vrijwilligers.

Waarom sponsoren jullie de Lourdes-reis?

Voorzitter Peter Bevers: “We hebben tanteLouise vaker gesponsord, maar dit is de eerste keer dat we de Lourdes-reis sponsoren. We kijken of een initiatief bijdraagt aan zorg en welzijn in de regio Bergen op Zoom. Dat is de belangrijkste afweging. Deze bedevaartsreis vinden wij prachtig bij onze doelstellingen passen. Dit gaat om mensen die niet meer in staat zijn om zo’n mooie reis zelfstandig te maken. Door de vrijwilligers die meegaan, wordt de reis mogelijk. En natuurlijk past het mooi bij waar het Meeussen fonds uit voortkomt: het ABG. In Bergen op Zoom toch een katholiek bolwerk.”

Kunt u iets meer vertellen over het Fonds en de herkomst ervan?

“Iedereen in de regio Bergen op Zoom mag een verzoek indienen om iets te ondersteunen. Wij krijgen per jaar tientallen verzoeken waarover we beslissen. Denk aan een kerstproject voor jongeren om maatschappelijke betrokkenheid te stimueren, of een tour in de Gertrudiskerk voor mensen met een visuele beperking. Met tanteLouise heeft het fonds een historische band. Toen begin 20e eeuw de heer Meeussen overleed, schonk hij zijn vermogen aan het toenmalige ABG. Toen was het nog een ziekenhuis annex verzorgingshuis. Later werd het ABG een verpleeghuis, nu van tanteLouise. Eén van de bestuurders van tanteLouise heeft om die reden ook zitting in het bestuur van het Meeussen Fonds.”

Wat wensen jullie de bewoners en vrijwilligers toe tijdens de Lourdesreis?

“Ik ben zelf van origine katholiek, dus ik wens ze veel devotie. En daarnaast gewoon heel veel plezier. Het is heel bijzonder wanneer je lichamelijk niet meer kunt doen wat je zelf altijd wilde, dat je zo’n mooie reis nog mag meemaken. En dat onder fantastische begeleiding.”

TanteLouise is het Fonds ontzettend dankbaar!

Meeussen Fonds

Kijk voor meer informatie over het Meeussen Fonds op de website.

Lourdes

De pelgrims van tanteLouise vertrekken op zondag 25 september met de bus naar Lourdes en komen maandag 3 oktober weer terug. Meer weten over de reis en wat het voor onze bewoners betekent? Lees hier het interview in Tante’s Magazine met Lenie Pepels, geestelijk verzorger bij tanteLouise en onderdeel van de reisleiding. En volg de reis via de sociale mediakanalen van tante!

De heiligdommen van Lourdes