Je gebruikt een verouderde browser.

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

De voordelen van zorgtechnologie voor cliënt en verzorgende

Onze collega Erika van der Hart, verpleegkundige Kwaliteit en Innovatie in Residentie Moermont, werd geïnterviewd voor het platform Over Morgen van Actiz. In het artikel vertelt ze over de zorginnovaties die we binnen tanteLouise gebruiken. Ook geeft ze tips voor wie in het dagelijks werk ook te maken krijgt met de inzet van nieuwe vormen van zorgtechnologie.

In de zorg volgen de technische innovaties elkaar in hoog tempo op. Erika ziet bij tanteLouise dagelijks de voordelen ervan. “Ik ben heel erg fan van innovaties, als ze daadwerkelijk bijdragen aan minder werkdruk of betere zorg.” 

De Momo BedSense is een voorbeeld van zo'n innovatie. “De sensor ligt hier bij alle bewoners die op een PG afdeling (zorg voor mensen met dementie) wonen, onder het bed. Eerder liepen we in de nachtdienst rondes om te kijken of iedereen in bed lag en waren er sensorpaaltjes die een melding gaven als mensen uit bed waren, maar dan moest je snel zijn want op het moment dat je de melding kreeg, was de cliënt daadwerkelijk al uit bed. De Momo BedSense maakt rondes nu overbodig, want je kunt precies zien wie in bed ligt en je krijgt een melding als iemand de intentie heeft om uit bed te gaan. Dat geeft de zorgmedewerkers de gelegenheid om op hun gemak naar de kamer te gaan voordat de patiënt daadwerkelijk uit bed is. Dit zorgt voor veiligheid van de cliënt, en voor de verzorgenden geeft Momo BedSense ons heel veel rust”, zegt Erika.