Je gebruikt een verouderde browser.

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Een nieuwe toekomst voor De Nieuwe Haven

Er wordt al langere tijd over de toekomst van verzorgingshuis De Nieuwe Haven in Dinteloord gesproken, maar nu is de keuze definitief gemaakt: De Nieuwe Haven gaat sluiten. TanteLouise en eigenaar Woonzorg Nederland zijn voornemens in de toekomst nieuwbouw te realiseren in Dinteloord. 

Verhuizen 

Voor de huidige bewoners van De Nieuwe Haven betekent dit dat zij later dit jaar verhuizen naar woonzorgcentrum Onze Stede in Steenbergen. Waarschijnlijk in oktober of november 2024. Ook voor alle medewerkers en vrijwilligers is plek in Onze Stede. 

Geïnformeerd 

Bewoners, mantelzorgers, medewerkers en vrijwilligers van De Nieuwe Haven en Onze Stede zijn per brief geïnformeerd over het besluit. Zij worden tijdens informatiebijeenkomsten persoonlijk verder bijgepraat.    

Waarom gaat De Nieuwe Haven sluiten? 

TanteLouise heeft de afgelopen periode samen met eigenaar Woonzorg Nederland nagedacht over de modernisering van het pand. Dat gaat zowel om de nodige verduurzaming, als om de mogelijkheden om verpleeghuiszorg te leveren. De vraag naar verpleeghuiszorg neemt vanwege de vergrijzing in Nederland sterk toe.  

Uit deze evaluatie is gebleken dat De Nieuwe Haven onvoldoende geschikt is om aan te passen voor verpleeghuiszorg. Het gebouw zal gesloopt worden. Woonzorg Nederland en tanteLouise hebben de intentie naar elkaar uitgesproken om op de huidige locatie nieuwbouw voor verpleeghuiszorg te realiseren. Dit voornemen wordt momenteel verder uitgewerkt. 

Ingrijpend besluit 

TanteLouise begrijpt dat dit een ingrijpend besluit is voor alle betrokkenen. We doen ons uiterste best om de verhuizing zo goed mogelijk te laten verlopen, de zorg te continueren en alle betrokkenen duidelijk te informeren.