Je gebruikt een verouderde browser.

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Wereld Parkinson Dag: dit doen we bij tanteLouise

Parkinson is de snelst groeiende hersenziekte ter wereld. In de afgelopen tien jaar is het aantal mensen met de ziekte van Parkinson met 47% toegenomen en dat wordt de komende jaren alleen nog maar meer. Ook bij tanteLouise zien we een toename. In de afgelopen twee jaar hebben we een dagbehandeling en een woning geopend en geven we Parkinson Boxing.

Specialistische aanpak

De behandeling en begeleiding bij Parkinson vragen om een specialistische en deskundige aanpak. Daarom is er binnen tanteLouise een Parkinsonteam bestaande uit verschillende disciplines, waaronder parkinsonverpleegkundigen. De medewerkers in dit team zijn gespecialiseerd in de begeleiding van mensen met de ziekte en hun naasten. Ook zijn ze lid van het landelijke netwerk ParkinsonNet.  

Parkinson dagbehandeling

Bij de dagbehandeling in onze locatie Residentie Moermont komen mensen met de ziekte van Parkinson en atypisch parkinsonisme die nog thuis wonen, maar daarbij wat extra zorg kunnen gebruiken. Elke dinsdag en donderdag volgen zij therapie in groepsverband en indien nodig individuele behandelingen. Hoe eerder in het stadium van de ziekte mensen binnenkomen, hoe meer we op de lange termijn kunnen bereiken.

Tussen de individuele- en groepstherapie is er voldoende ruimte om te rusten of voor contact met lotgenoten in de groep. “Vooral dat laatste, de onderlinge gezelligheid en de steun, is voor de deelnemers extra toegevoegde waarde. Er wordt hier ook gewoon heel veel gelachen”, vertelt Parkinson verpleegkundige Cindy van Geel.  

Een kijkje bij de Parkinson dagbehandelingen van Groenhuysen, Surplus en tanteLouise

Parkinson woning

In ons nieuwe verpleeghuis Hoogerwaard in Hoogerheide is voor het eerst een volledige woning met acht appartementen speciaal ingericht voor mensen met Parkinson. De inrichting en de werkwijze sluiten aan bij de behoeften van de cliënten en ondersteunen de zelfredzaamheid.  

Parkinson boksen

Wist je dat boksen enorm geschikt is voor mensen met Parkinson? Onderzoek heeft aangetoond dat training kan helpen om bepaalde symptomen te verminderen. Lees meer in dit nieuwsbericht of stuur een mailtje naar boksen@tantelouise.nl. Onze beweegagogen nemen dan contact met je op!

 

Meer ondersteuning

ParkinsonTV

Zorg voor iedereen, dat is het thema van Wereld Parkinson Dag 2024. In de uitzending van ParkinsonTV op 11 april wordt aan diverse ervaringsdeskundigen de vraag gesteld: wat betekent goede parkinsonzorg voor jou? En aan zorgverleners wordt gevraagd: hoe zorg jij ervoor dat jouw zorg voor iedereen is? Bekijk de uitzending live om 16.00 uur op parkinsontv.nl. Later terugkijken kan natuurlijk ook. 

Parkinson Café Heerle

Het Parkinson Café Heerle is een informeel trefpunt voor mensen met de ziekte van Parkinson, hun familieleden en andere direct betrokkenen. Het geeft hen de gelegenheid om in een ongedwongen sfeer ervaringen en kennis met elkaar te delen.