Je gebruikt een verouderde browser.

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Parkinson dagbehandeling

De diagnose Parkinson is ingrijpend en de gevolgen van deze ziekte hebben invloed op uw dagelijks leven. Ervaart u dat sommige dingen lastiger gaan dan voorheen? En heeft u behoefte aan advies en ondersteuning? Dan biedt onze dagbehandeling gericht op de ziekte van Parkinson uitkomst. 

Wat is dagbehandeling?  

Dagbehandeling is gericht op het herstellen of aanleren van specifieke vaardigheden en voorkomen van verergering van klachten. Hierbij schakelen we de hulp in van verschillende disciplines, zoals fysiotherapeuten, ergotherapeuten of psychologen. Zij kijken mee naar uw persoonlijke behandeldoelen. Samen bieden we de ondersteuning die u nodig heeft om zo prettig en zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Dagbehandeling valt onder de zorgverzekeringswet. Om hiervoor in aanmerking te komen heeft u een verwijzing nodig van uw behandelaar. Zoals uw huisarts, neuroloog of Parkinson-verpleegkundige. 

Persoonlijke behandeldoelen 

Bij onze dagbehandeling gaat u aan de slag met uw persoonlijke behandeldoelen. Samen bepalen we waar u behoefte aan heeft. Onze specialist ouderengeneeskunde en onze speciaal opgeleide Parkinson-verpleegkundigen houden uw behandeldoelen, uw situatie en natuurlijk uw welbevinden in het oog.  

Lotgenoten & activiteiten 

U kunt terecht bij onze dagbehandeling op dinsdag en donderdag, van 9:30 tot 15:30 uur op locatie Moermont. In een groep van maximaal 8 deelnemers heeft u contact met lotgenoten en neemt u deel aan activiteiten gericht op uw behandeling. Dat gebeurt in groepsverband. Maar er zijn ook individuele activiteiten op maat. In de middag is er tijd voor een gezamenlijke lunch en daarnaast is er ruimte voor een rustmoment.

“Waar kunt u hulp, advies en ondersteuning bij gebruiken? Uw persoonlijke behandeldoelen vormen de leidraad van onze (dag)behandeling.” 

Leanne Otto, manager kortdurende zorg en behandeling

Neem een kijkje!

Goed om te weten:  

Medewerkers van onze dagbehandeling, zoals een Parkinson-verpleegkundige, logopedist, fysiotherapeut en psycholoog, zijn altijd geschoold door ParkinsonNet.  

Wilt u meer weten?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Wilt u weten of u in aanmerking komt voor onze dagbehandeling Parkinson? Of wilt u de sfeer proeven?
Voordat u bij onze dagbehandeling start zal een gespecialiseerd Parkinson verpleegkundige bij u thuis een intake afnemen. Daarnaast behoort een dagje 'proefdraaien' tot de mogelijkheden. Onze cliëntadviseurs vertellen u hier graag meer over. Zij zijn telefonisch bereikbaar via 0900 – 900 4444 of per e-mail via onderstaande knop.