Je gebruikt een verouderde browser.

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Respijtzorg

Tante staat haar mannetje. Respijtzorg (ook wel vervangende zorg genoemd) is daar een mooi voorbeeld van. Respijtzorg maakt het mantelzorgers mogelijk om even op adem te komen of met een gerust hart op vakantie te gaan. Zorgeloos, want de zorgtaken worden u tijdelijk uit handen genomen door onze professionele verzorgenden en verpleegkundigen.

De zorgvrager is onze gast en komt tijdelijk bij ons wonen. Tante heeft daarvoor twee stijlvol ingerichte gastenkamers beschikbaar in zorgcentrum Jacqueline in Bergen op Zoom. In de loop van 2021 openen we ook twee logeerappartementen in het nieuwe VanThuisUit in Steenbergen.
Onze gastenkamers zijn van alle gemakken voorzien. Naast tv- en audioapparatuur, een comfortabel hoog-laagbed, een relaxfauteuil, een koelkast en een waterkoker is er een praktisch ingerichte kast voor uw kleding. Iedere gastenkamer beschikt over een eigen badkamer met douche en aangepast toilet. 

Vergoeding

Vervangende zorg is mogelijk voor de duur van maximaal zes weken en wordt meestal (deels) vergoed door de zorgverzekeraar.

Extra bijkomstigheid (en helemaal niet verkeerd): de Wet Maatschappelijk Ondersteuning (Wmo) maakt het ook gemeenten mogelijk om mantelzorgers financieel tegemoet te komen.

Bij tanteLouise begrijpen we dat u met al die verschillende regelingen soms door de bomen het bos niet meer ziet, maar geen nood: tante biedt uitkomst. De deskundige medewerkers van het Cliëntenservicebureau staan u graag te woord en wijzen u en de zorgvrager feilloos de weg. Met een advies op maat. Heus, dat komt helemaal goed!