Je gebruikt een verouderde browser.

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Korsakov

TanteLouise biedt al vele jaren intensieve, multidisciplinaire zorg en begeleiding aan mensen met het syndroom van Korsakov.

Even binnenkijken

De Korsakov-woning bevindt zich in onze locatie Bosgaard in Halsteren.
Een van de twee gezamenlijke huiskamers van de Korsakov-woning.
De wekelijkse Houtclub van de Korsakov-woning.

Nieuw thuis

Het syndroom van Korsakov is een ingrijpende aandoening. Een ernstig vitamine B1 tekort tast de hersenen aan waardoor u last krijgt van geheugenverlies. Gewone, dagdagelijkse handelingen en zelfzorg worden steeds ingewikkelder. De Korsakov-woning van tanteLouise biedt structuur en begeleiding. Op onze locatie Bosgaard in Halsteren bieden we aan zestien bewoners (verdeeld over twee kleinschalige woningen) een nieuw thuis in huiselijke sfeer. 

Zorg op maat

Zo zelfstandig mogelijk wonen en leven. Dat vormt de kern van onze zorg. Bewoners krijgen dan ook zoveel mogelijk vrijheid. We achterhalen de hulpvraag van elke individuele bewoner en passen daar onze zorg op aan. Iedereen op onze Korsakov-afdeling heeft zijn of haar eigen dagprogramma en eigen taken binnen het huishouden op onze kleinschalige woningen. 

Samen en individueel

Onze bewoners ontvangen een op maat gemaakte structuur en intensieve (individuele) begeleiding. Daarmee stimuleren we de zelfredzaamheid van onze bewoners. Naast hun eigen dagprogramma hebben zij de mogelijkheid om groepsactiviteiten te volgen. 

De Houtclub

Onze Houtclub is een mooi voorbeeld van de combinatie ‘individuele begeleiding’ en ‘werken in groepsverband’. In ons eigen atelier werken bewoners onder deskundige leiding en op therapeutische basis aan grote of kleine projecten. Deze projecten geven onze bewoners doelgerichte uitdaging en komen vanuit tanteLouise, maar ook vanuit het bedrijfsleven en van particulieren. 

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u komen kijken op onze Korsakov-afdeling? Dan kunt u contact opnemen met ons Cliëntenservicebureau via 0900 – 900 4444.

Kenniscentrum

TanteLouise staat altijd open voor verbetering, verdieping en verbreding. Wij zien onszelf als een lerende organisatie en wisselen graag kennis, kunde en informatie uit met andere zorgverleners. Door onze samenwerking binnen het Korsakov Kenniscentrum blijven wij op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in ons vakgebied.

Het logo van het Korsakov kenniscentrum.