Je gebruikt een verouderde browser.

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Gerontopsychiatrie

Soms is zelfstandig wonen niet meer mogelijk, vanwege lichamelijke en psychiatrische problemen. Onze afdeling gerontopsychiatrie biedt dan structuur, begeleiding en rust.

Even binnenkijken

Een medewerker helpt een bewoner bij een potje Rummicub.
Spelletjes spelen in de gezamenlijke huiskamer.
Een bewoonster van de afdeling gerontopsychiatrie op haar kamer.

Kleinschalig wonen

Onze afdeling gerontopsychiatrie in Residentie Moermont in Bergen op Zoom biedt plaats voor 32 bewoners, verdeeld over vier kleinschalige woningen. Op de afdeling wonen mensen met langdurige psychiatrische problemen, die (eventueel door behandeling) onder controle zijn. Er wonen ouderen, maar ook jonge mensen vanaf ongeveer veertig jaar. Voorbeelden van psychiatrische problemen zijn depressies, schizofrenie, angst- of persoonlijkheidsstoornissen. Dit gaat vaak gepaard met gedragsproblemen en/of cognitieve problemen.

Een stabiele omgeving

TanteLouise biedt de bewoners van de afdeling gerontopsychiatrie een vertrouwde, stabiele omgeving. Rust, begeleiding en structuur staan centraal. Elke bewoner heeft een eigen dagstructuur, waarbij we inzetten op zoveel mogelijk eigen regie en zelfredzaamheid. We stimuleren bewoners om zoveel mogelijk zelf te doen. "Het is voor bewoners heel belangrijk dat er vaste, vertrouwde gezichten op een woning zijn. Zo houden we de structuur en continuïteit vast", vertelt een verzorgende IG van de afdeling.

TanteLouise organiseert verschillende activiteiten die passen bij de bewoners, hun leeftijd en hun wensen. Dat doen we op onze eigen afdeling, maar we sluiten ook aan bij de activiteiten van Residentie Moermont. 

Een kijkje op de afdeling

Grip op het leven

Samen met een team van professionals houden wij ons bezig met de psychiatrische problemen en de bijkomende vraagstukken. De intensieve begeleiding, behandeling en 24 uurs-zorg in een vertrouwde omgeving blijkt van grote waarde voor het welzijn en welbevinden van onze bewoners. Ze krijgen weer grip op hun leven. En dat is waar tante het voor doet!

Meer informatie

Aanmelden voor de afdeling gerontopsychiatrie kan vanuit verschillende instanties en organisaties. Of intern, vanuit een andere locatie of woning van tanteLouise. Om bij ons op de geronto-afdeling te komen wonen is een zorgprofiel nodig (voorheen ‘zorgzwaartepakket’). 

Wilt u meer informatie over onze afdeling gerontopsychiatrie? Heeft u vragen of wilt u een keer komen kijken op onze afdeling? Neem dan contact op met ons Cliëntenservicebureau. Zij helpen u graag verder. Bel 0900 – 900 4444 of mail naar cliëntenservicebureau@tantelouise.nl.

Het servicebureau van tanteLouise