homepage.label

Hallo, waar kunnen we u mee helpen?

Niet aangeboren hersenletsel (NAH)

Een beschadiging aan uw hersenen door een beroerte, een ongeluk, een hartstilstand of een hersenaandoening is zeer aangrijpend en ingrijpend. Het zet uw leven op zijn kop. Bij niet-aangeboren hersenletsel (NAH) moet u opnieuw balans vinden in wonen, werk, vrijetijd en uw sociale netwerk. TanteLouise helpt u daarbij.

Even binnenkijken

De NAH-woningen zijn gevestigd in Residentie Moermont in Bergen op Zoom.
De gezamenlijke huiskamer van een van de NAH-woningen.
Een bewoner van Moermont in zijn appartement.

Perspectief

“Veel mensen ervaren een ‘breuklijn’ in hun leven: het leven vóór en het leven ná het hersenletsel", vertelt een medewerker van de NAH-afdeling. "U verliest vaak niet alleen fysieke mogelijkheden, maar ervaart ook veranderde rollen en relaties na het hersenletsel. Daar zijn wij ons sterk van bewust. Daarom draait onze behandeling en zorg om u. Wij werken persoonsgebonden en vraaggericht. Wij willen dat u zich bij ons thuis voelt. Dat u weer kwaliteit van leven ervaart en optimaal kunt functioneren binnen uw mogelijkheden.”
 
TanteLouise helpt, ondersteunt en begeleidt u bij het (her)vinden van balans. Dat doen we met twee NAH-zorgprogramma’s. Het ene programma (Perspectief) is gericht op herstel. Op deze afdeling (met ruimte voor 12 bewoners) werken we aan het verbeteren van uw eigen regie en zelfredzaamheid. Dit programma ligt in het verlengde van een revalidatieprogramma (van bijvoorbeeld van de GRZ of Revant). Verloopt de revalidatie voorspoedig? Dan kunt u op den duur weer zelfstandig of begeleid gaan wonen.
 

24/7 begeleiding

Ons andere programma (Duurzaam) richt zich op ondersteuning en behoud van zelfredzaamheid en participatie. Maar ook op begeleiding bij eventuele achteruitgang. Op deze afdeling (met ruimte voor 24 bewoners) kunt u terecht wanneer u 24/7 begeleiding nodig heeft. U blijft dan bij tante wonen.
 

Opnieuw richting

TanteLouise stemt de zorg af op uw wensen, behoefte en mogelijkheden. We onderzoeken samen met u hoe we uw leven en toekomst opnieuw richting kunnen geven. Daarvoor kunt u rekenen op een divers behandelteam van zorgprofessionals met ieder hun eigen specialisatie, zoals een bewegingstherapeut, ergotherapeut, fysiotherapeut en psycholoog. Zij worden bijgestaan door onze verpleegkundigen, verzorgenden, activiteitenbegeleiders, maatschappelijk werkers en de geestelijk verzorger. 

Kom naar Café Brein!

Café Brein is een trefpunt voor mensen in West-Brabant met niet-aangeboren hersenletsel (NAH), hun partners, mantelzorgers, familie, vrienden en professionals. Café Brein is een initiatief van verschillende organisatie in de regio West-Brabant; TWB, Bravis, Tante Louise, Groenhuysen, Surplus en Amarant. Op dinsdag 29 november is er een Café Brein in Residentie Moermont! Aanmelden kan via onderstaande link.

Gemak binnen handbereik

Onze NAH-woonvormen zijn gevestigd in Residentie Moermont in Bergen op Zoom. Onze bewoners kunnen gebruik maken van alle faciliteiten. Het woonzorgcentrum heeft een eigen winkeltje, kapsalon, bioscoop, restaurant en internetcafé. De dagbesteding voor onze bewoners met NAH vindt zowel bij tanteLouise plaats als bij onze partners: Amarant en ZepXL. 
 

Meer weten?

Meer weten over onze NAH-woningen en NAH-programma’s? Download hier de folder over de NAH-woning. U kunt vanuit verschillende instellingen en instanties doorverwezen worden naar tanteLouise. Bijvoorbeeld vanuit het ziekenhuis, verzorgingshuis, revalidatiecentrum zoals de GRZ van tanteLouise en Revant in Goes, maar bijvoorbeeld ook vanuit huis. Heeft u vragen? Dan kunt u terecht bij onze adviseurs van het cliëntenservicebureau (CSB) van tante. Bel 0900 - 900 4444 of stuur ons een mailtje.

Nieuws over NAH

Samen nieuwe wegen ontdekken

Benieuwd naar onze NAH-afdeling? Onze medewerker Karin Hall vertelt over haar eigen ervaring met NAH én hoe ze deze ervaring inzet tijdens haar werk op onze NAH woning. Dit artikel verscheen in ‘het Mantelzorg Magazine’ dat tanteLouise in 2021 speciaal uitbracht voor mantelzorgers.

Karin Hall, zorgmedewerker bij tanteLouise.