Je gebruikt een verouderde browser.

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Kleinschalig wonen, middenin de wijk

Kardinaal de Jonglaan

Aan de Kardinaal de Jonglaan in Bergen op Zoom, aan de rand van het Acaciapark, staan middenin een woonwijk drie groepswoningen voor ouderen met dementie. In elke woning wonen zes ouderen, elk in hun eigen appartement, die ze samen met familie naar eigen wens inrichten.

Kom eens langs!

Kardinaal de Jonglaan 15
4624 ES Bergen op Zoom
0164 676 515 (woning 15)

Routebeschrijving

Net als thuis

Bewoners hebben veel te zeggen over de inrichting van de gezamenlijke huiskamer, keuken, hal, tuin of het dakterras. Ze doen samen boodschappen, ze koken en eten samen. Er is veel contact met mensen uit de buurt en dat is ook het typische aan deze woonvormen: ze zijn erg op de wijk georiƫnteerd.

Er vinden regelmatig activiteiten plaats, zowel in de woningen zelf als daarbuiten. Op de begane grond van deze locatie bevindt zich De Markies, het hospice van tanteLouise.

Wat Kardinaal de Jonglaan zo bijzonder maakt:

  • We bieden onze bewoners wonen zoals thuis. Wonen in een gezellig huis, zoveel mogelijk naar eigen wens ingericht, waarbij zorg op maat wordt geleverd.
  • Er is een nauwe samenwerking tussen alle mensen die zorg verlenen en de bewoners. Iedereen kent elkaar.
  • Onze bewoners hebben af en toe contact met de kinderen van de tegenovergelegen basisschool. Met kerst worden er bijvoorbeeld samen liedjes gezongen of worden er kerststukjes gemaakt.