icon_fietsen

Revalidatie

Centrum voor Geriatrische Revalidatie Zorg (GRZ)

Er valt niet aan te ontkomen: ouderdom komt met gebreken. Daar weet tante alles van. Doordat u ouder wordt, neemt uw vitaliteit af en wordt u kwetsbaarder. En dan is er ook nog zoiets als pech: een ongeluk zit soms in een klein hoekje. En dat kan iedereen overkomen.

Wanneer u na een ziekenhuisopname nog niet fit genoeg bent om naar huis te gaan, biedt tanteLouise uitkomst. In het centrum voor Geriatrische Revalidatie Zorg (afgekort: GRZ) kunt zich optimaal voorbereiden op een zo goed en vlot mogelijk herstel. Daarin staat u natuurlijk niet alleen. In het GRZ wordt u omringd door de beste zorg, vanuit diverse disciplines en met de beschikking over alle benodigde apparatuur en hulpmiddelen. Hier kunt u revalideren na een CVA, uw conditie verbeteren na long- of hartfalen, herstellen na een orthopedische ingreep (denk aan een gebroken heup of een versleten knie) maar ook leren omgaan met een blijvende beperking, bijvoorbeeld na een amputatie.

Het GRZ van tanteLouise is ondergebracht in een nieuw gebouw op het terrein van het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom. Die plaats is natuurlijk niet toevallig gekozen. De nabijheid van het ziekenhuis maakt een nauwe samenwerking en daarmee ook kennisoverdracht mogelijk tussen de medisch specialisten van het ziekenhuis en bijvoorbeeld de professionele fysiotherapeuten binnen het GRZ. Samen kunnen zij er voor zorgen dat u zo snel mogelijk weer naar huis kunt. Want uiteindelijk is dat toch wat u het liefste wilt. En dat snapt tante…

Tante kan wel zeggen dat de behandeltuin van de GRZ zo indrukwekkend mooi is, maar waarom neemt u niet gewoon zelf even een kijkje…

“Samen met een team jonge, gedreven en ambitieuze mensen zorgen we ervoor dat zelfs cliënten over wie we ons bij binnenkomst ernstig zorgen maken, uiteindelijk zelfstandig de deur uit wandelen. Daar krijg ik nog steeds tranen van in mijn ogen”

–  Wynanda Bogaerts, locatiemanager Centrum voor Geriatrische Revalidatie Zorg