TanteLouise is Zorgvernieuwer 2021

 In Geen onderdeel van een categorie

Hoera! TanteLouise is met de opschaling van de Wolk heupairbag winnaar van de Challenge Verpleeghuizen van de Toekomst 2021. Dat betekent dat we ons ‘Zorgvernieuwer 2021’ mogen nomen.

TanteLouise won in de categorie ‘opschaling’, door de manier waarop we de Wolk heupairbag bij tanteLouise en binnen Anders Werken in de Zorg toepassen. ‘Er is niet alleen gekeken naar interne opschaling. De organisatie nam ook het voortouw voor landelijke kennisdeling’, luidde het juryrapport. De andere winnaar is Zorggroep Sint Maarten met de implementatie van de smart glasses, een slimme bril waarmee zorgprofessionals op afstand met elkaar kunnen meekijken.

Minder heupfracturen
De jury prees tanteLouise onder meer doordat niet de techniek, maar het welbevinden van de cliënt voorop staat bij de Wolk heupairbag. ‘Samen met de leverancier is ruim de tijd genomen om de Wolk te ontwikkelen tot een veilige, niet stigmatiserende en zo comfortabel mogelijke technologie.’

De heupairbag draag je (nauwelijks zichtbaar) onder je kleding. Hij blaast zichzelf razendsnel op bij een val. De heupairbag zorgde binnen Anders Werken voor 80 procent minder heupfracturen. Dat bespaart veel pijn en persoonlijk leed voor bewoners en hun naasten. De Wolk zorgt voor meer bewegingsvrijheid bij bewoners en meer rust en vertrouwen bij de medewerkers. En het bespaart een hoop zorgkosten.

Trots
‘Ik ben ontzettend blij en trots op onze fysiotherapeuten en andere zorgmedewerkers die dit mogelijk hebben gemaakt’, zei innovatieadviseur Daan de Viet tijdens de prijsuitreiking.

De challenge is een initiatief van het ministerie van VWS. Wil je meer weten?