icon_gebouw

Hospice De Markies

Oprechte en warme betrokkenheid bij de laatste levensfase

De Markies ligt in een woonwijk aan de rand van het centrum van Bergen op Zoom. Het is een gastvrij hospice waar aandacht, zorg, warmte en nabijheid voor de gasten en hun naasten heel vanzelfsprekend zijn. Er is plaats voor zes gasten van wie de levensverwachting korter is dan drie maanden. Zij kunnen in een huiselijke omgeving en door goede zorg omringd hun laatste levensfase doorbrengen. Familie en vrienden zijn altijd welkom.

Gasten bepalen zelf de invulling van hun dag en beslissen of ze de dag in hun eigen woonruimte willen doorbrengen of in de gezamenlijke (woon)ruimte. De kamers kunnen met eigen spullen worden ingericht, zodat de sfeer zoveel mogelijk als thuis is. De wensen van de gasten en van hun naasten staan continu centraal.

De specialist ouderen-geneeskundige, de specifiek opgeleide verpleegkundigen en de zeer betrokken, gemotiveerde vrijwilligers bieden de zorg en begeleiding in De Markies.

Hospice De Markies
Kardinaal de Jonglaan 1
4624 ES Bergen op Zoom
T (0164) 67 65 00

icon_handen_wit

Wat Hospice De Markies zo bijzonder maakt

  • We besteden veel aandacht aan de dagelijkse maaltijden waar het gaat om persoonlijke voorkeur, kwaliteit en presentatie.
  • Specifieke – soms laatste – haalbare wensen maken we mogelijk dankzij financiële ondersteuning van de Vrienden van het Hospice en door samenwerking in de regio met o.a. de Wensambulance. We proberen zoveel mogelijk wensen te laten uitkomen, bijvoorbeeld een bezoekje aan de Efteling of een rondvlucht boven de geboorteplaats.
  • Ons hospice draagt met trots het keurmerk High Care Hospice. Slechts 20 hospices in Nederland zijn in bezit van dit keurmerk.

“Als ik aan De Markies denk, denk ik aan respect en warmte. We zijn persoonlijk en oprecht betrokken bij de laatste levensfase van onze gasten.”

–  Marjolein Oosterbaan, locatiemanager Hospice De Markies