icon_gebouw

Residentie Moermont

Doelgroepgerichte zorg in levendig huis

In Residentie Moermont in Bergen op Zoom wordt verpleeghuiszorg aan 227 bewoners geboden. Bewoners wonen verdeeld over 28 woningen met de doelgroepen psychogeriatrie, somatiek, gerontopsychiatrie en Korsakov.

In het relatief grote gebouw wordt de zorg kleinschalig en persoonlijk geboden. Er wonen met name ouderen met een somatische en/of psychogeriatrische achtergrond. Het is een licht, fris en gezellig huis waar veel te doen is en waar het goed toeven is. Er wordt ook dagbehandeling geboden aan mensen die nog thuis wonen.

Iedere bewoner heeft een eigen woon-slaapkamer en eigen sanitair. Daarnaast delen woongroepen (tussen de zes en twaalf bewoners) een groepskamer voor gemeenschappelijke activiteiten. De hoofdentree geeft toegang tot de receptie, dagbehandeling en therapie. Ook maken een restaurant en internetcafé onderdeel uit van het huis. In Residentie Moermont ontmoeten bewoners elkaar bij het schilderen, creatief schrijven, reminiscentie of beweegactiviteiten.

Residentie Moermont
Veilingdreef 6 (navigatieadres: Fort Moermont)
4614 RX Bergen op Zoom
T (0164) 27 13 00

icon_handen_wit

Wat Residentie Moermont zo bijzonder maakt

  • Selamat Datang! Oftwel: welkom! We hebben een speciaal ingerichte afdeling voor ouderen met een Nederlands-Indische of Molukse achtergrond. Hier bieden we cultuurspecifieke zorg in de sfeer van Nederlands-Indië. Als ontbijt wordt ook rijst geserveerd en van een fles water op de wc wordt niet gek opgekeken.
  • In het Plaza is een winkel, een kapper, staan er biljarttafels en is er een bioscoop. Voor elk wat wils!
  • Binnen de doelgroepen psychogeriatrie en somatiek kennen we een aantal woningen met specifieke doelgroepen, zoals een woning voor bewoners met niet-aangeboren hersenletsel jonger dan 70 jaar en woningen voor complexere somatiek en dementie in het eindstadium.

“We proberen een bewoner altijd goed te leren kennen. Van bewoners en familie krijgen we regelmatig te horen dat bewoners zich hier thuis voelen. Ik ben er trots op dat ze onze medewerkers als lief en zorgzaam bestempelen.”

Natasha Steenwijk-van der Spoel, locatiemanager Residentie Moermont