icon_gebouw

Verpleeghuis en woonzorgcentrum Mariahove

Een veilig en warm thuis vol goede zorg

Verpleeghuis en woonzorgcentrum Mariahove ligt in het rustieke dorp Ossendrecht aan de rand van de mooie Brabantse Wal. Mariahove heeft 105 bewoners, waarvan er 28 in het zorgcentrum wonen. De overige 77 wonen in het verpleeghuis. Op Mariahove zijn bovendien twee kamers palliatieve zorg.

De meeste bewoners wonen in een eigen appartement. In een deel van het verpleeghuis zijn er kamers voor één of twee personen. In Mariahove kunnen bewoners naar de kapper, een bezoek brengen aan een stiltecentrum en boodschappen doen in de winkel. In het behandelcentrum werken fysio- en ergotherapeuten, waar zowel bewoners van Mariahove als buurtbewoners terecht kunnen. In het restaurant is iedereen welkom voor een warme maaltijd, koffie, thee of een borrel. Ook worden er verjaardagen gevierd.

De bewoners op het zorgcentrum houden net als thuis hun eigen huisarts en apotheek. Alle overige bewoners hebben een specialist ouderengeneeskunde als arts.

Verpleeghuis en woonzorgcentrum Mariahove
Gert Mullerplein 1
4641 TL Ossendrecht
T (0164) 67 64 00

icon_handen_wit

Wat Mariahove zo bijzonder maakt

  • De betrokkenheid van de Ossendrechtse bewoners bij Mariahove is heel groot. Vanuit verschillende initiatieven vanuit het dorp worden wensuitjes voor bewoners van Mariahove mogelijk gemaakt.
  • Alle huiskamers in Mariahove hebben ruime terrassen die een mooi uitzicht hebben over de Brabantse Wal.
  • Er zijn volop activiteiten waar bewoners en eventueel mantelzorgers bij aan kunnen sluiten. Er is Zumba, bingo, maar ook op het creatieve vlak vindt er genoeg plaats. Ook houden we wekelijks een kerkdienst.

“Onder andere door de betrokkenheid van medewerkers, vrijwilligers, familie en dorpsbewoners voelt Mariahove als een warm nest. Bewoners voelen zich hier veilig, ontvangen de zorg die met ze is afgesproken en kunnen er thuis zijn.”

–  Paula Vorstenbosch, locatiemanager Verpleeghuis en woonzorgcentrum Mariahove