Je gebruikt een verouderde browser.

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Green Deal duurzame zorg

Tante verduurzaamt! TanteLouise doet mee aan de Green Deal Samen werken aan Duurzame Zorg. In deze green deal spreken zorgorganisaties met de Rijksoverheid af om te werken aan duurzame zorg.

Nieuws

Opdracht aan ons allemaal

Het verduurzamen van onze samenleving is een opdracht aan ons allemaal. In Nederland is de zorgsector verantwoordelijk voor 7% van de uitstoot van broeikasgassen, 4% van het afval en 13% van het grondstoffengebruik.

Tante wil haar steentje bijdragen aan behoud van een leefbare planeet en het tegengaan van klimaatverandering. We doen daarom mee aan het landelijke programma de Green Deal Samen werken aan Duurzame Zorg. Green Deals zijn afspraken tussen de Rijksoverheid en andere partijen om duurzame plannen uit te voeren. Bekijk het filmpje hieronder. (Tekst gaat verder onder filmpje)

Onze belofte

5 doelen

Zoals je in het filmpje kunt zien, kent de Green Deal Samen werken aan Duurzame Zorg vijf doelen.

  1. Gezondheidsbevordering van patiënten, cliënten en medewerkers. Bijvoorbeeld door gezonde, gevarieerde, meer plantaardige en duurzame voeding.
  2. Vergroten bewustwording en kennis over de impact van de zorg op het klimaat en andersom. Bijvoorbeeld door in opleidingen aandacht te besteden aan duurzame zorg en bij te dragen aan het debat over de relatie tussen menselijk handelen, klimaatverandering en milieuvervuiling, een gezonde levensstijl en gezondheid.
  3. CO2-uitstoot terugbrengen met 55 procent in 2030 en klimaatneutraal in 2050. Bijvoorbeeld door het opstellen van een routekaart met een strategisch verduurzamingsplan voor vastgoed (gereed uiterlijk 1 juli 2023) en verminderen van de uitstoot door vervoersbewegingen van personeel.
  4. Primair grondstofgebruik 50 procent verminderen in 2030 en maximaal circulaire zorg in 2050. Bijvoorbeeld door te kiezen voor herbruikbaar boven wegwerp waar mogelijk. En door circulair in te kopen.
  5. Verminderen milieubelasting door medicatie(gebruik). Bijvoorbeeld door gepaste verstrekking van noodzakelijke medicijnen.