icon_looprek

Mantelzorg

Wie voor een ander zorgt – op wat voor manier dan ook – is een mantelzorger. Samen met die mantelzorgers wil tanteLouise liefdevolle en respectvolle zorg bieden aan de mensen die dat nodig hebben. Met de nadruk op samen, zegt mantelzorgconsulent Petra Heijmans.

“Wij zien mantelzorgers als experts, die als geen ander weten wat hun vader, moeder, man, vrouw of vriend nodig heeft. Mantelzorgers zijn daarom onmisbare en gewaardeerde leden van het zorgteam. We zoeken nadrukkelijk naar de verbinding tussen de mantelzorgers en onze eigen professionele medewerkers, want ze kunnen van elkaar leren en daardoor de kwaliteit van de zorg verbeteren.”

Als iemand uit uw omgeving bij tanteLouise komt wonen of bij ons in behandeling komt, draait vaak alles om hem of haar. Dat is ook logisch. Er gebeurt heel veel en er zijn veel veranderingen. Maar tanteLouise heeft vooral ook oog voor de mensen om de nieuwe bewoner heen, de zogenaamde mantelzorgers.

Mooi woord is dat eigenlijk, mantelzorg. Zorg die als een mantel iemand verwarmt, beschermt en koestert. Iedereen kan mantelzorger zijn. Natuurlijk, een partner of kinderen van iemand die bij ons komt wonen, maar ook buren, vrienden en zelfs collega’s of sportmaatjes. Iedereen die samen met ons voor een ander zorgt, is mantelzorger.

Vaak bent u al lang mantelzorger voor u met tanteLouise in contact komt. U verzorgt uw partner, uw vader of moeder, buur of vriend al tijden. U weet precies wat belangrijk is en waar pa of ma goed op reageert. Dat wil tante vooral zo houden. Bent u gewend om moeder iedere week te wassen: vooral blijven doen. Ging u altijd stofzuigen bij vader? Prima. Uitgangspunt is dat u alles mag maar niet hoeft te doen.

Wij zien u als expert en combineren uw ervaring graag met onze zorg en deskundigheid. Met elkaar zijn we die warme mantel voor degene die zorg nodig heeft

Tegelijkertijd bieden we ook verlichting voor mantelzorgers. Hoe prettig is het als even niet de zorg voor de zorg op uw schouders rust? Het geeft u als mantelzorger lucht als u weet dat degene voor wie u zorgt in goede handen is als de rest van het zorgteam het even of langer van u overneemt. Want zo zien wij mantelzorgers: een volwaardig en gewaardeerd lid van het zorgteam.

Daarom koesteren we alle mantelzorgers. Samen zorgen we voor de beste zorg. Warme zorg.

“Als mantelzorger weet u als geen ander waar pa of ma zich het prettigst bij voelt. Bij tanteLouise zien we mantelzorgers juist daarom als onmisbare en gewaardeerde leden van het zorgteam.”

–  Petra Heijmans,
mantelzorgconsulent

icon_handen_wit

Kunnen we helpen?

Als mantelzorger loopt u misschien met heel wat vragen rond en kunt u wel een goed advies gebruiken. Of misschien bent u er gewoon niet gerust op of degene die u verzorgt wel in goede handen is. Een persoonlijk gesprek met onze mantelzorgconsulent kan in zo’n geval uitkomst brengen. Bel haar gerust voor een afspraak. Dat gaat het snelst via het Cliëntenservicebureau: 0900  900 4444. Gewoon doen!