Airbag alleen voor auto’s? Nee hoor, ook voor ouderen!

 In Algemeen

Bij het woord airbag denk je waarschijnlijk aan een beschermend kussen in een auto. Nou, na vandaag misschien niet meer want tante heeft – als tweede organisatie van Nederland – een echte ‘heupairbag’ in gebruik genomen. De heupairbag, die de naam ‘Wolk’ draagt net als de gelijknamige ontwikkelaar WOLK Company, kan een gebroken heup bij een val voorkomen. Een uitkomst voor ouderen, want een gebroken heup kan op latere leeftijd grote consequenties hebben.

Het was de eer aan ergotherapeut Lisanne en fysiotherapeut Marieke om het eerste exemplaar te overhandigen aan locatie Moermont, die het unieke beschermingsmiddel mag proberen. Lisanne: “We hopen dat cliënten door het dragen van de heupairbag zelfverzekerder worden en meer bewegingsvrijheid krijgen. En mocht iemand toch vallen, een heupbreuk wordt voorkomen.”