Onze Stede zoekt voorzitter voor de lokale cliëntenraad

 In Algemeen

Onze Stede is al jaren een begrip in Steenbergen, een gastvrij en warm huis in het hart van de stad. Bekend om zijn aangename en gemoedelijke sfeer. Dat gaat zeker niet veranderen: toch staat er een hoop te gebeuren in het woonzorgcentrum. De verhuizing van een aantal cliënten naar het nieuwe verpleeghuis Hof van Nassau biedt voor Onze Stede nieuwe kansen. Om te beginnen ondergaat het restaurant een complete metamorfose. Met een nieuwe indeling en een nieuw interieur moet het restaurant dé ontmoetingsplaats worden voor buurtbewoners en Steenbergse ouderen. Zo’n plek waar altijd wat gebeurt. Waar ouderenorganisaties activiteiten organiseren en waar bewoners en bezoekers gezellig een babbeltje maken, een partijtje biljarten, een kaartje leggen of samen een hapje eten.

Om de belangen van de bewoners zo goed mogelijk te behartigen, heeft Onze Stede een eigen lokale cliëntenraad. De leden daarvan bewaken – dicht bij het vuur – de kwaliteit van de zorg en dienstverlening op lokaal niveau. Dat kan gaan over hele grote zaken (zoals de verbouwing van het restaurant) maar ook over heel praktische dingen zoals de maaltijdvoorziening, de veiligheid in en om het gebouw of de recreatiemogelijkheden. Alles is bespreekbaar.

Onze Stede roert de trom: voor de belangenbehartiging van de bewoners zoekt het woonzorgcentrum een voorzitter voor de lokale cliëntenraad.

De lokale cliëntenraad van Onze Stede zoekt een nieuwe voorzitter. Dat kan een familielid of mantelzorger van een van de bewoners zijn, maar net zo goed iemand van ‘buiten’. Uiteraard met een warm hart voor de ouderenzorg en een grote affiniteit met stad en streek.

Kandidaten voor deze functie kunnen zich melden bij Marli van der Stelt, consulent cliëntenraden bij tanteLouise. Dat kan telefonisch op het nummer 06-22320620. Solliciteren kan ook door haar een e-mail te sturen: marli.vanderstelt@tantelouise.nl.