‘Ode aan de Mantelzorger’ 

 In Algemeen

Alle stoelen in de zaal van Den Enghel, in het stadshart van Bergen op Zoom, zijn vrijdagavond bezet. Het is inmiddels een mooie traditie binnen tanteLouise om jaarlijks aandacht te besteden aan de ‘Dag van de Mantelzorg’. Deze keer zelfs met een avondvullend programma. Na een muzikaal ontvangst, door de formatie Gospeljazz, werden door Petra Heijmans (Mantelzorgconsulent) en Conny Helder (Raad van Bestuur) hun waardering uitgesproken voor alles wat mantelzorgers dagelijks doen.
’t HuisTheater zette tijdens deze verwenavond de ruim 240 mantelzorgers uit de hele regio van tante in het middelpunt met een volledig verzorgde theaterproductie – zelfs een piano en harp werden meegebracht! – aangekleed met prachtige décors en kostuums. De voorstellingen van dit theatergezelschap zijn geënt op het repertoire van Annie M.G. Schmidt als hommage aan Neerlands meest bekende schrijfster van musicals en boeken. Een boeiende, verfrissende, vrolijke en hartverwarmende voorstelling. Zonder sterallures. Recht voor zijn raap, maar altijd met een glimlach. Een genot om naar te kijken, dat bleek wel uit de staande ovatie voor Jeske van Hemert en Luc van den Engh na de voorstelling.
Daarna was het tijd om met z’n allen nog na te genieten, met muziek, een hapje en drankje. Zo hadden de mantelzorgers de tijd en ruimte om nog even extra te ontspannen en met andere mantelzorgers in contact te komen. TanteLouise kijkt ook vol plezier terug en wil alle mantelzorgers bedanken voor hun aanwezigheid en dat niet alleen op deze avond!