Revalideren na corona: ook dat kan bij tante

 In Geen onderdeel van een categorie

Goed om te weten: mensen die herstellen van corona en klachten hebben, kunnen bij tanteLouise een speciaal revalidatietraject volgen. Onze behandelaren hebben hiervoor recent extra scholing gevolgd. Ook mensen die niet bij tanteLouise wonen of werken, kunnen zich hiervoor aanmelden.

Mensen die herstellen van een corona-infectie hebben vaak last van verminderde spierkracht, een slechtere conditie en problemen met de ademhaling. Ook krijgen ze soms problemen met hun mentale gezondheid en/of voeding.

Wat houdt het in?
TanteLouise kan helpen bij het herstel. Een aantal (long)fysiotherapeuten van tanteLouise vormen samen met ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten en psychologen een mini-netwerk rondom de cliënt. Samen begeleiden zij de cliënt en zorgen ze voor een zo goed mogelijk herstel. Uiteraard betrekken we ook huisartsen en eventuele specialisten uit het ziekenhuis. De (long)fysiotherapeuten van tanteLouise zijn te vinden op Chronisch ZorgNet en herkenbaar aan het coronalogo in hun profiel.

Vergoeding
Per 18 juli is de basisverzekering voor paramedische zorg (fysiotherapie, ergotherapie en dieetadvies) uitgebreid voor mensen die herstellen van corona. Er is wel een verwijzing nodig van een medisch specialist of huisarts. De vergoeding vanuit het basispakket geldt voor maximaal 50 fysio- of oefentherapeutische sessies, 8 uur ergotherapie en 7 uur dieetadvies binnen maximaal zes maanden. Voor paramedische zorg geldt het eigen risico. U kunt bij u eigen zorgverzekeraar navragen wat de precieze voorwaarden zijn.

Hoe meld ik me aan?
Bewoners en medewerkers van tanteLouise die een corona-infectie hebben gehad, worden door tante op het revalidatietraject gewezen. Mensen die wonen in het werkgebied van tanteLouise (en dus niet al bij tante wonen), kunnen zich zelf aanmelden.

U kunt daarvoor contact opnemen met fysiotherapeut Michelle de Keyzer via 06-55694700. Zij maakt vervolgens een afspraak met een van tante’s fysiotherapeuten en schat in of er ook andere behandelaren nodig zijn. Behandelingen vinden plaats op een van de locaties van tanteLouise, altijd zo dicht mogelijk in de buurt van waar de cliënt woont.